Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Maler Innlandet

- Få tilbud fra dyktige leverandører

Motta tilbud fra 5000 leverandører i 76 ulike bransjer - Helt gratis og uforpliktende!

Slik skaffer du deg en maler

Er det på tide å oppgradere hjemmet ditt? Da har du sikkert tenkt på at nye farger og vegger kan gjøre susen. Du trenger med andre ord en maler som kan utføre en slik jobb.

Som med det meste kan man fort gå litt lei av boligen sin – fargene, interiøret, møblene, og så videre. Det blir liksom for kjedelig å alltid ha det helt likt. Det er derfor mange som stadig gjør tiltak for å få det litt mer moderne, litt finere og mest av alt for å skape mer liv og variasjon.

Selv om noen fremdeles mener at et hjem bør være helt hvitt og lyst, er det mange som også tør å eksperimentere med farger og ulike typer tapet. Tenk så unikt du kan gjøre hjemmet ditt hvis du setter i gang!

 

Maler

En maler er helt en viktig håndverker når det er snakk om å gjøre litt oppussing eller klargjøre nybygde rom. Så lenge det er snakk om å få noe farge på ulike typer flater, kan en maler hjelpe deg. Mange av oss velger en maler til å ta oppdraget når vi skal:

 • Male
 • Beise
 • Lakke
 • Grunne

Dette er noen av de sentrale oppgavene en maler utfører. Som med de fleste andre yrker, vil det alltid variere hva man kan få gjort hos de ulike bedriftene. Noen tar på seg mye mer og mye større oppdrag, mens andre kanskje har spesialisert seg på én ting. Det gjelder altså å finne en person som kan gjøre akkurat det du skal ha gjort, og helst til det tidspunktet og innenfor ditt budsjett.

 

Pris på maler

Hvis du har begynt å tenke på at du skal pusse opp i form av å male og derfor trenger en maler, har du sikkert spørsmål rundt dette med pris. Mange er redde for at prislappen blir en utfordring og kvier seg derfor for å undersøke saken.

Dersom man bruker litt tid på å sammenligne tjenester og priser, finnes det gode muligheter til å spare noen kroner. Dette er grunnen til at mange velger å legge en jobb ut på anbud, da blir det plutselig til at tilbyderne konkurrerer om å kapre deg som kunde.

Det er vanskelig å si hvor mye du må regne med å betale, det kommer selvfølgelig an på hvor stor jobben er. Ulike firmaer har også forskjellige måter å prise tjenestene sine på. Noen bruker for eksempel en fast kalkulert pris. Da vil de trolig prise tjenesten etter hvor mange kvadratmeter det dreier seg om og hvor mange strøk som trengs. Ofte er det nødvendig med minst to strøk.

Det er også mange håndverkere som enten avtaler en fastpris spesielt tilpasset jobben du skal ha utført, med alt inkludert. Det er heller ikke uvanlig med faste timepriser og at man dermed må spørre om cirka hvor lang tid de regner med at det vil ta. Dersom du bruker et firma som priser ved hjelp av timepris, gjør du lurt i å være hjemme når oppgaven skal utføres. På denne måten får du muligheten til å kontrollere akkurat hvor lang tid som går med.

 

Malermester

Et malermesterfirma har som regel malermestere som kan utføre mer arbeid enn kun å male. Det kan være gulvarbeid og rehabilitering av ulik form. De tar på seg mange serviceoppdrag så du kan gjerne forhøre deg dersom du skal ha gjort mer enn å male vegger og/eller tak.

En malermester skal og bør vite hvor viktig farger og detaljer er. De skal være nøyaktige i sitt arbeid og skape et resultat som kunden blir fornøyd med. Du som forbruker bør bruke litt tid på å forklare akkurat hva du ønsker deg og ser for deg, da blir det lettere for håndverkeren å vite hva som må til.

 

Hva gjør en maler?

En malermester kan blant annet tilby disse tjenestene:

 • Rengjøring av bolig og fasade

 • Maling av vegger

 • Beising av hus

 • Gulvlegging eller gulvbeleggarbeid

 • Sparkling

 • Vedlikehold av ulik type

 • Innvendig og utvendig malerarbeid

 • Tapet

Med andre ord kan en maler gjør mye forskjellig arbeid. Dersom du tar direkte kontakt med et firma kan det være lurt å spørre om hva de kan gjøre, og eventuelt hva slags tjenester de ikke leverer. På denne måten kartlegger du fort om de kan hjelpe deg med alt du trenger, eller om du også trenger andre håndverkere.

 

Male vegg

Skal du ha malt en vegg, eller kanskje flere vegger, kan du selvsagt tilkalle en maler eller malermester. Dette er av typen oppdrag de ofte får, de har altså god ekspertise innenfor dette feltet.

Før du tar kontakt med en maler for å sette bort oppdraget om å få malt vegger, kan det være lurt at du finner ut av hvor store veggene dine er. Hvis du opplyser om hvor mange vegger, størrelse og hva slags maling, vil du kunne få et ganske så nøyaktig pristilbud til deg. Dersom du er usikker på farge eller hvordan veggene skal males eller bør pusses opp, kan du gjerne ta kontakt med en maler for å få råd og tips.

 

Male tak

Tak er kanskje noe som ikke får like mye kjærlighet og omtanke som for eksempel veggene våre. Vi glemmer liksom taket litt. Muligens fordi veggene har en tendens til å ta oppmerksomhet, særlig med farge på. Når det er sagt, så kan vi nesten garantere deg at huset ditt vil se ganske så annerledes ut dersom du får malt samtlige tak. Dette er faktisk en veldig smart oppgradering for å få et «nytt preg» og for å vedlikeholde hjemmet slik at det ser nytt og pent ut.

Det å male tak er ikke en enkel oppgave, her kreves en del kunnskap for at resultatet skal bli bra. Det er også en veldig krevende oppgave og man trenger godt utstyr. Det er altså lurt å kontakte en maler dersom du skal ha malt dine tak hjemme.

 

Male møbler

Det er ikke nødvendigvis bare tak, vegger eller utsiden av huset vi skal ha malt. Mange har også lyst til å gi møblene sine nytt liv. Dette kan være en smart måte å forvandle gamle møbler på. Eller for å få gamle møbler til å passe inn i den nye stilen på stuen din. Plutselig ser møblene helt nye ut!

Det er for eksempel mange som har gamle furumøbler som føler at disse nå er utdatert og derfor gjerne vil ha nye nytt. Siden møbler er dyrt er det da mange som velger å gi disse noen malingstrøk. Dette er noe en del gjør selv, dersom de er gode på å male, men husk at også dette er noe du kan få eksperthjelp til. Da kan det hende at du også kan ha møblene enda lenger fordi resultatet blir penere og av høyere kvalitet.

Hvis du har noen gamle møbler som du ønsker å få malt, kan du gjerne ta kontakt med en maler for å høre om pris. Plutselig får hjemmet ditt et nytt uttrykk!

 

Riktig håndverker

Det er få som vil være uenige i at det å finne riktig håndverker er avgjørende for hvordan prosessen og resultatet blir. For å kunne finne riktig håndverker er det viktig å være klar på akkurat hva du skal ha gjort. Videre er det selvfølgelig viktig å ha sjekket opp referanser og ha gjort noen undersøkelser. På den måten vil du finne ut hvor du får god kvalitet for pengene.

Mange velger å legge sitt oppdrag ut på anbud, slik at håndverkerne kan sloss om å få det. Dette gjør det også enklere å få tak i de som faktisk gjør det du skal ha gjort også. Når du har lagt ut en beskrivelse, vil kun de som kan gjennomføre oppdraget svare deg. Det beste er kanskje at dette gjør prosessen mye raskere.

Bruk i tillegg god tid når du velger håndverker, og pass på at du får tak i alle du trenger. Ved større prosjekt kan det hende at du har behov for mer enn bare én person innenfor ett fagfelt. Mange firmaer har også samarbeid med hverandre slik at de kan utarbeide et totaltilbud for hele jobben til deg.

 

Få hjelp til å male

Bare en tur på butikken for å kjøpe maling, malekoster, rørepinne, sparkel, og alt annet man trenger, vil gjør at man fort får litt hetta. I hvert fall kan stress fort forekomme da dette er noe få av oss er eksperter på. Dessuten er mange av oss utålmodige noe som gjør at vi prøver å være litt raske.

Det å kaste maling på en vegg eller to vil neppe gi deg godt nok resultat heller. Vil det ikke derfor være bedre å få hjelp til å male? Ved å leie inn en maler vil du derimot kunne få et resultat du er fornøyd med og som du kan vise frem med stolthet. Et bra resultat er jo tross alt det viktigste når alt kommer til alt. Ikke minst, vil du ved å få hjelp av en maler også få muligheten til å bruke tid på det du har lyst til og det du er god på.

 

Oppussing

De fleste av oss har lyst til eller planer om å pusse opp hjemme. Det er kanskje ikke så rart siden vi ønsker å ha det nytt og fint rundt oss. For noen stopper det med tanken, mens andre er gode på å faktisk komme i gang med arbeidet.

Oppussing er noe som fort kan bli et tema om man plutselig får litt ekstra penger på kontoen. Det er ingen tvil om at det kan være en god investering, dersom det gjøres på riktig måte. Oppussing kan øke verdien på boligen, og dette er selvfølgelig spesielt gunstig hvis du planlegger å selge i nær fremtid.

Noe oppussing, altså de enkle tingene, kan man selvfølgelig prøve seg på selv. Men når det kommer til større oppgaver kan det være lurt å hente inn eksperthjelp. For at det skal være en god investering, er det nemlig viktig at resultatet blir av høy kvalitet. Det er jo lite vits i å gjøre noe halvveis om man først skal sette i gang med jobben.

Hvis du nå vurderer å pusse opp og tenker at maling skal være en av disse tiltakene, gjør du lurt i å ha tenkt gjennom valgene dine på forhånd. Det er spesielt tre ting vi råder deg til å tenke på:

 1. Tenk helhet

 2. Ha en plan

 3. Ikke utsett

Det første punktet kan være vanskelig å huske på, men det er faktisk viktig at du ikke ser på én og én vegg eller ett og ett rom. Se på boligen som en helhet og tenk at alt skal passe sammen. Tenk også på at hvis du starter å pusse opp ett rom, så bør du ha gjort deg opp noen tanker om hva du skal gjøre med resten av boligen etter hvert. Helhet er viktig – tenk deg om.

De fleste har nok en plan når de går i gang, men det finnes også noen som tenker at de bare får prøve på et eller annet. Ikke start med oppussingen før du har en plan som inneholder mål og mening. Du må ha bestemt deg for hva du vil oppnå, hvorfor du vil ha det slik og hvordan du skal komme dit. Det er helt nødvendig for best mulig resultat.

Det siste punktet kommer av naturlige årsaker helt til slutt. Det er mange som stadig utsetter prosessen fordi de gruer seg, dette er utrolig dumt. Når det er sagt så er det viktig at du har tenkt godt gjennom ting før du setter i gang. Altså må du først og fremst tenke helhet og ha en plan, deretter må du få satt i gang! De som utsetter har en tendens til å stadig fortsette med denne trenden – da kommer man ingen vei.

 

Å velge farger

Når man skal male eller pusse opp på en annen måte er det ofte det å velge farger som føles aller vanskeligst. Det er mange ting å ta hensyn til og noen ganger er det også flere parter som skal bli enige. Her er det lurt å stoppe opp litt og bruke god tid på å se på hva slags alternativer som finnes.

Det er først og fremst du (og eventuelt andre i husstanden) som skal bli fornøyd med resultatet. Altså er det aller viktigst å finne din stil. Selv om dette er det viktigste, kan det også være lurt å tenke langsiktig. Still deg selv noen kontrollspørsmål for å finne ut av hvor lenge du skal bo i leiligheten eller huset. Er det slik at du snart skal selge, eller vet med sikkerhet at du ikke skal bli i denne boligen for alltid, kan det være lurt at valgene dine tas på bakgrunn av hva som selger. Vi anbefaler i hvert fall at du bruker noe tid på å tenke på dette.