Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Rørlegger Trøndelag

- Få tilbud fra dyktige leverandører

Motta tilbud fra 5000 leverandører i 76 ulike bransjer - Helt gratis og uforpliktende!

Trenger du rørlegger?

Heldigvis finnes det rørleggere til å utføre jobber som er svært nødvendige for at vår hverdag skal være optimal. Plutselig kan det oppstå problemer med rør eller avløp. Ofte er dette ting som må ordnes i løpet av kort tid. Da er det godt å vite at man enkelt kan tilkalle hjelp – en rørlegger.

 

Rørlegger

Om du er på jakt etter en rørlegger er du nok opptatt av å finne firmaet som kan gjøre jobben til en best mulig pris. Dette pleier i hvert fall å være noe de aller fleste er opptatte av når vi skal bruke en eller annen håndverkstjeneste. Likevel er det viktig å huske på at du velger seriøse aktører slik at arbeidet blir gjort riktig.

Det finnes mange rørleggere i Norge, derfor skal det ikke være noen sak å finne en som holder til i nærheten av deg. Du har trolig mange valg og kan derfor gjerne bruke litt tid på å finne riktig firma.

En rørlegger kan hjelpe deg når du har behov for reparasjon, oppgradering, eller endring av for eksempel bad eller vann og avløp. Det finnes mange ulike problemstillinger som gjør at en rørlegger er ønsket.

 

Hva gjør en rørlegger?

En rørlegger gjør utrolig mye forskjellig, og det er ikke nødvendigvis slik at det finnes et fasitsvar på hva de gjør og ikke gjør. Det er også slik at tjenester kan variere fra firma til firma – slik er det alltid med ulike tjenester.

 

Noe av det en rørlegger kan hjelpe deg med:

 • Ulike serviceoppdrag
 • Reparasjon av blandebatterier
 • Utskifting av varmtvannsbereder
 • Hjelp til problemer eller utfordringer i forbindelse med varmepumper, gulvvarme eller andre energisparende løsninger
 • Rensing av rør
 • Rørinspeksjon
 • Vannsjekk
 • Vannstopper
 • Nytt bad
 • Tette eller problematiske avløp
 • Utevann
 • Dryppende kran
 • Tilstoppende sluk eller servantavløp
 • Rehabilitering av bad
 • Diverse reparasjoner

 

I tillegg til disse tingene kan det også være mye annet en rørlegger kan hjelpe deg med. Dersom du er i tvil om ditt nåværende problem eller behov er noe en rørlegger kan ordne, trenger du ikke nøle med å ta kontakt for å forhøre deg. Beskriv hva du ønsker utført, og du vil da få en beskjed om dette er noe de kan ordne. Er det noe de ikke kan hjelpe deg med, vil de helt sikkert foreslå en annen håndverker.

 

Billig rørlegger

Det er nok slik at de fleste av oss helst skulle sett at alle mulige håndverkstjenester var billige. Her er det derimot viktig å være realistisk, man må betale for kvalitet.

Det er ikke slik at det billigste alltid er best, noen ganger kan det lønne seg å ha fokus på helt andre ting når man skal velge tjenestetilbyder. Når det er sagt, så er det selvfølgelig alltid viktig å sjekke ulike priser – det er dumt å betale mer enn det man må.

En billig rørlegger finner du altså best ved å bruke noe tid på å undersøke markedet og sammenligne tilbud og priser. Det er uansett du som bestemmer hvem du skal bruke til jobben du skal ha gjort. Husk dog at du gjør lurt i å ha fokus på jobben som skal utføres, og at denne skal bli utført akkurat på den måten du ønsker – og ikke legg alt fokuset på at det skal bli så billig som mulig.

Du burde ikke gå i fellen med å leie inn personer som ikke er tilknyttet noe firma og/eller som arbeider svart. Dette kan ende med at du står igjen med en dårlig utført jobb og dårlige muligheter til å få gjort noe med saken. Faktisk kan det også bli dyrere i lengden om det ender opp med at du må rette opp i det som har blitt gjort. Alle oppfordres til å velge hvitt arbeid hver eneste gang man skal bruke håndverkere.

 

Vann og avløp

Vann og avløp er selvfølgelig utrolig viktig for at vi skal ha en praktisk hverdag. Tenk bare på hvor mye vi bruker disse konstruksjonene. Vi er avhengige av å kunne dusje, bruke toalettet, ha vann til matlaging osv. Det er mange situasjoner der vi er totalt avhengige av vann og at dette systemet skal fungere.

Derfor blir selvfølgelig fortvilelsen stor når noe av dette ikke fungerer som det skal. Du har da ingen tid å miste, du burde kontakte en rørlegger så fort som mulig. Du gjør også lurt i å behandle systemet bra – vedlikehold er alltid viktig. Neste gang du har besøk av en rørlegger, kan du for eksempel spørre om råd og tips til hvordan du kan ta enda bedre vare på vann og avløp, badet eller oppvarmingssystemet ditt.

Det er også lurt å tenke på at man bør ta godt vare på det man har. Mange rørleggere bruker derfor dagen til å minne oss forbrukere på at vi må ta gode valg. De sikter da for eksempel til at man ikke skal kaste avfall i toalettet. Ikke bare kan slike vaner føre til tette avløp og oversvømmelser hos deg, det vil også føre til økt miljøforurensning. Tenk deg altså godt om hvis du kaster noe annet enn toalettpapir i klosettet.

 

Pusse opp bad?

De fleste av oss er utrolig opptatte av at badet skal se nytt og skinnende rent ut. Det er derfor mange som stadig sitter med planer om å pusse opp badet hjemmet. Dersom man skal i gang med et slikt prosjekt er det helt nødvendig å ha med en rørlegger i prosessen.

Før du skal pusse opp badet bør du har tenkt godt gjennom et par ting. For det første bør du være sikker på at du har god nok økonomi til det. Det betyr at du gjør lurt i å innhente priser, sette opp et budsjett og finne ut av hvor mye du kan bruke. Dette setter et godt utgangspunkt.

Det er også viktig å ha brukt en del tid på å se på de ulike produktene som finnes, slik at du har en viss anelse om hvilken innredning og så videre du skal bestille eller kjøpe. Dette gjør det også lettere å inngå en avtale med rørleggeren som skal hjelpe deg.

Å skrive kontrakt eller skriftlig avtale med rørleggeren er utrolig viktig. Da er du sikker på at begge parter er 100 % sikker på hva dere har avtalt av hva som skal gjøres, til når og til hvilken pris. På den måten er det mye større sannsynlighet for at du blir fornøyd og at alt går som smurt.

Mange tenker for det meste på overflater og nye møbler når det skal pusse opp badet. Vær oppmerksom på at det kan være svært lurt å bytte ut gamle rør når du først skal ta badet. Dette er trolig noe en rørlegger også vil råde deg til, og du gjør lurt i å høre på slike råd fra erfarne fagfolk. Dette kan føre til at kostnaden blir noe større, men det kan hende du tjener på det i det lange løp. Be gjerne rørleggeren ta en vurdering av dine rør, tidlig i prosessen, slik at du eventuelt får dette inn i budsjettet ditt.

 

Vannbåren gulvvarme

Det blir stadig mer populært å finne gode løsninger når det kommer til varme og inneklima. Mange bestemmer seg derfor for å investere i for eksempel en varmepumpe. Noen velger også å gjøre løsningen enda større og bedre. Dersom du skal bygge et nytt hus, eller pusse opp, kan det hende du er en av de som vurderer både vannbåren gulvvarme og varmepumpe.

Dette er noe en rørlegger kan hjelpe deg med. Hvis du er i tvil om hva slags løsning du skal gå for, kan du gjerne spørre om råd og tips. En rørlegger kan ta en vurdering av din bolig og dine behov, og deretter anbefale det som vil være best for akkurat deg. De vil da være opptatte av at du skal få et så bra inneklima som mulig.

Slike vurderinger er utrolig smart å gjøre dersom man likevel skal gjennomføre en større renovering, oppussing, eller hvis man bygger ny bolig. Vannbåren gulvvarme er en effektiv type oppvarming som gir en jevn temperatur hele året og bidra til et behagelig inneklima.

 

Ha kontrakt på plass

Uavhengig av om du skal ha gjort en liten jobb, eller skal ha en rørlegger til å pusse opp badet ditt eller endre på varme-systemet ditt, må du ha en kontrakt på plass.

En kontrakt gjør deg tryggere på at du får det du skal betale for og det gjør det enklere for begge parter. Da vil alt som har blitt avtalt være svart på hvitt – hva som skal gjøres, til hvilken pris og når jobben skal være gjort.

I en slik kontrakt bør du ha med noen viktige punkter:

 

La kontrakten spesifisere hva som skal gjøres

Pass på at du har fått med absolutt alt dere har blitt enige om muntlig. Det er viktig at du dobbeltsjekker at alt er spesifisert i kontrakten slik at du kan være trygg på at du får alt du skal betale for.

 

Ha med pris og innhold

En kontrakt skal selvfølgelig inneholde pris. Når man skal bruke rørlegger er det ofte flere ulike oppgaver man betaler på. Det kan for eksempel være en del ulike produkter og deler til badet, i tillegg til at du skal betale for en del ulike tjenester. Du gjør lurt i å passe på at alt dette er spesifisert i kontrakten og at alle de forskjellige prisene er oppført.

 

Tidsbruk og dato

Dette er veldig viktig for mange: Ha med en dato som sier når rørleggeren skal være ferdig med oppdraget – når planlagt ferdigstillelse er. Hvis ikke, kan du risikere at jobben kan ta lengre tid enn først planlagt som kanskje ikke alltid er like heldig om det er snakk om oppussing av badet. Har du derimot en kontrakt må håndverkeren

 

Vær tydelig på ønsket resultat

Du kan også gjerne ha med et punkt i kontrakten som nøye forklarer hva du forventer og hvordan du ser for deg resultatet. Dette burde være en god hjelp og føre til at resultatet blir slik du ønsket. Det vil også være smart å ha dette i kontrakten, hvis du ender opp med å ikke bli fornøyd.

 

Betalingsmetode

Kontrakten kan også gjerne inneholde detaljer rundt betaling og forfall.

Husk på at du ikke burde betale på forskudd og at du uansett betalingsmetode burde be om en kvittering. Dersom du mot formodning skulle bli misfornøyd med utført tjeneste, er det viktig at du innen kort tid (gjerne umiddelbart) sier ifra om dette. Det er dumt å vente, og det kan føre til at det blir vanskeligere å bli hørt.

Det er selvfølgelig opp til deg å ta valget om du skal ha en skriftlig kontrakt eller ikke, men det er sterkt anbefalt. Rørleggerne burde også sette pris på det, da en avtale har som hensikt å gjøre begge parter trygge. Hvis du lager en skriftlig avtale, burde du passe på at du ikke i tillegg gjør en del muntlige avtaler. Har du først noe skriftlig, burde du fortsette å få resten av det som avtales underveis, skriftlig. Om du synes det er vanskelig med kontrakt, er et godt tips å holde kommunikasjonen med håndverker eller rørlegger via email. Da har du likevel det dere har avtalt svart på hvitt, uten at du trenger å ordne en formell kontrakt.

 

Få hjelp av en rørlegger

Er det på tide å ta kontakt med en rørlegger som kan hjelpe deg? Da gjør du lurt i å legge oppdraget ut på anbud. Det vil føre til at du får en del ulike tilbud, og du har da muligheten til å sammenligne bade pris og omtaler av håndverkerne. Dette gjør prosessen mye raskere og enklere for deg. Trolig vil det også ta kortere tid før du kan komme i gang med det du skal ha gjort.