Arkitekt, Elektriker, Entreprenør, Kulde & varme, Prosjektleder, Rørlegger, Snekker, Ventilasjon i Hedmark

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1523 Siste år
371 Siste 3 mnd
111 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

12149 Arkivverkets Sentraldepot K201 Totalentreprise Samspill

Registrert Dato: Onsdag 04. Juli 2012

Regjeringen bestemte i juni 2009 å etablere lokaler for Norsk helsearkiv på Tynset. I august 2011 bestemte regjeringen at et sentralmagasin for Arkivverket skal samlokaliseres med Norsk helsearkiv på Tynset. Helse- og omsorgsdepartementet har ansvar for nødvendige lokaler for Norsk helsearkiv på Tynset. Kulturdepartementet har ansvar for nødvendige lokaler for Arkivverkets sentraldepot. Begge arkivenhetene skal organiseres som en del av Arkivverket.
Sentraldepotets magasiner skal romme 50 000 hyllemeter, hovedsakelig papirarkiver, men også foto og annet spesialmateriale. Helsearkivets magasiner skal romme 33 000 hyllemeter papirarkiver.
Magasinet skal være sikret mot vannskade, brann, innbrudd og ulovlig adgang, jf. arkivforskriften. Det skal ha stabilt inneklima. Magasinet skal deles opp i mindre arkivrom, og klimaet skal kunne reguleres separat for hvert rom. I tillegg skal det ligge en administrasjonsfløy i bygget
Det skal ikke benyttes byggevarer som kan ha emisjon av stoffer til inneluft som kan skade arkivmaterialet.
Prosjektet skal bygges som passivhus med graddagskorrigert energibruk på 122 kWh/m2 (BRA).
I både prosjekteringsfasen og byggefasen skal BIM verktøy brukes.
Sentraldepotets magasiner skal romme 50 000 hyllemeter, hovedsakelig papirarkiver, men også foto og annet spesialmateriale. Helsearkivets magasiner skal romme 33 000 hyllemeter papirarkiver.
Funksjonskrav
Arealet i romprogrammet er basert på 20 hyllemeter/m2 betonggulv, som forutsetter en reolløsning med mobilreoler i dobbel høyde m/mesanin (netto høyde i arkivrommet skal da være minimum 6,5 m). Mesaninarealet er ikke medtatt i romprogrammet. En løsning med dobbel reolhøyde bør av tekniske årsaker (nedbøying) kun benyttes på bakkenivå.
Dersom det velges en løsning med to eller tre magasinetasjer, skal det derfor i 2. og 3. etasje benyttes enkel reolhøyde. Enkel reolhøyde rommer 10 hyllemeter/m2 gulvareal. Arealet for betonggulv vil altså dobles i forhold til romprogrammets areal for arkivrom som ikke plasseres på bakkeplan.
Magasinet skal være sikret mot vannskade, brann, innbrudd og ulovlig adgang, jf. arkivforskriften. Det skal ha stabilt inneklima. Magasinet skal deles opp i mindre arkivrom, og klimaet skal kunne reguleres separat for hvert rom.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Elektriker, Entreprenør, Kulde & varme, Prosjektleder, Rørlegger, Snekker, Ventilasjon

Areal, Betonggulv, Byggevarer, Inneklima, Vannskade

Os I Østerdalen, Hedmark

Avsluttet: Tirsdag 28. August 2012