Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Mekaniske verksteder, Snekker, Stålarbeider, Vann & avløp i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

6896 Siste år
4617 Siste 3 mnd
295 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

20/00503 Sjøanlegg stasjon Austevoll Trinn 1 Kvalifikasjonsfasen

Registrert Dato: Torsdag 17. September 2020

Det nye anlegget må være i henhold til NS 9415 og fornyes vesentlig når det gjelder løsninger for bedre og mer moderne arbeidsmetoder som ivaretar HMS for brukerne. Tunge arbeidsoppgaver som tidvis er blitt utført med truck og mindre mobile kraner er tenkt utført med bruk av arbeidsbåt med kran som må kunne ha trygg og effektiv tilgang til anlegget fra alle sider. Bruk av truck for å frakte varer til anlegget skal begrenses til en flytekai som skal ligge som et bindeledd mellom land og anlegget. Flytekaien skal tilrettelegges for og brukes som en laste- og lossekai for arbeidsbåten og for å bringe mindre utstyr ut på anlegget med håndtraller og mindre motoriserte traller. Ny forankring må gi fri og uhindret tilgang for ulike fartøy rundt hele anlegget.
Anlegget skal ha seksten bur på tolv gange tolv meter. Hvert bur må enkelt kunne deles med inndelingskryss i fire like bur. Anlegget må leveres med eller være tilrettelagt for gode og moderne løsninger som letter arbeidet og ivaretar HMS når det gjelder normale arbeidsoppgaver som røkting, foring og not-håndtering. Det må være fagverk rundt merder og rundt anlegget for sikkerhet, not-håndtering og feste av diverse utstyr for forskning og drift. I tillegg til fagverk rundt merdene må det være rekkverk rundt alle merder for feste av utstrakt merd/not.  Det skal i tillegg til røkting utføres mye annet arbeid og forsøk og det må derfor være god arbeidsplass og plass til å flytte forskjellig utstyr rundt. Det er tenkt en fire meter bred gangbane i midten av anlegget og tre meter brede uteliggere mellom merdene. For å gi god arbeidsplass til måle- og veieoperasjoner skal det være en seks meter bred uteligger på hver side midt på anlegget med ekstra oppdrift. Rundt anlegget skal det være gangbane og tilgang for forskjellige fartøy, typisk arbeidsbåter og brønnbåter, det må være gode og fleksible løsninger for fortøyning og beskyttelse som fender/fenderlister.
Anlegget må ha gode løsninger for fast infrastruktur fra land og ut på anlegget med forgreninger til hvert bur for fremføring av elektrisk strøm, datakabler, ferskvann, sjøvann og luft. Det er i tillegg viktig å ha mulighet senere for å legge kabler trygt i lett tilgjengelige skulte kabelgater eller lignende for kortere eller lengre perioder mellom ulike merder, til land eller til utplassert teknisk bu. Anlegget må være godt tilrettelagt for forskjellige varianter av foringsanlegg. Det må være arbeidslys på anlegget og hver merd må kunne tilrettelegges for fuglenetting.
Anlegget skal leveres med sikkerhets- og fortøyningsutstyr; leidere, livbøyer m/kasteliner, båtshake, monteringssøyle, stoppesøyler, flyttbare pullerter osv.
Anlegget skal leveres ferdig montert med landgang og daviter, forankret i sjø og festet i land. Dette omfatter ny forankringsplan og tilpasninger for festet til land.
Det eksisterende anlegget og forankring må demonteres og fjernes. Det kreves at det gamle anlegget gjenbrukes eller avhendes til gjenvinning på en god og miljøvennlig måte.


Referansenummer:  20/00503