Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

2017/1184 Kamerasystem for fotografering av fisk i trål i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Avsluttet

2017/1184 Kamerasystem for fotografering av fisk i trål

Nærmere krav som stilles til kamerasystemet som skal brukes for fotografering av fisk i trål:
Det er påkrevd at Havforskningsinstituttet gis tilgang til kalibreringsinformasjon (kalibreringsmatrise) for kameraene som benyttes, for å utnytte dataene i 3D. Dette er også viktig for å utvikle automatisert bildeanalyse. Videre må analyseprogramvaren levert av kameraprodusenten markere bilder med arts- og lengdeinformasjon på en måte som kan kvalitetssikres i ettertid.
Kamerasystemet skal bestå av:
--Kamera-/belysningssystem med status overført via akustisk signal til fartøyet og vist i sanntid under tråling
--Programvare for analyse av bilder
Monteringssystemet skal bestå av:
--Ramme og not for innfesting i trål
--Seleksjonsmekanisme for å ta "subsample" av fisken som passerer gjennom trål, for uttak av fisk som skal bearbeides om bord på fartøyet
Bildene som tas må være i farger, for å kunne skille mellom ulike arter. Videre må bildene og metadata kunne leses inn i Havforskningsinstituttets eksisterende programvare for tolkning av akustiskdata fra ekkolodd. Alle undervannskomponentene må kunne være operative ned til minimum 2000 meter. Systemet må kunne inngå i de ordinære trålene som benyttes, og ikke gi merarbeid ved skyting (utsetting), tauing og hiving (innhenting) av trålene, uavhengig av om fartøyene er med og uten trålslipp. Kamerasystemet må også kunne gi en sanntidsoverføring av systemstatus (som batterinivå, lagringsplass, etc) via akustisk signal som er kompatibel med hydrofoner som p. t. Benyttes på fartøyene. Data om art og lengde (samt nøyaktig tid og dyp) må kunne hentes ut i et format som kan leses av Havforskningsinstituttets databaser (f. Eks. Sea2Data), dette for å sikre tilfredsstillende kvalitetskrav til datainnsamlingen.
Det er behov for følgende:
--1 sett komplett kamerasystem (kamera-/belysningssystem med programvare) med akustisk kommunikasjonslink. Dette må være mobilt slik at det kan benyttes på fartøyene som Havforskningsinstituttet benytter (må relativt enkelt kunne pakkes ned og transporteres som vanlig bagasje (ikke farlig gods) om bord på fly. Dette innebærer at ingen deler må veie mer enn 32 kg inkl. Transport-/oppbevaringskassen.)
--2 sett av monteringssystem, bestående av henholdsvis seleksjonsmekanisme, ramme og not. Ett sett vil bli plassert fast på fartøyet "Dr. Fridtjof Nansen", som opererer i Asia og Afrika, og ett sett vil benyttes på de ulike fartøyene som Havforskningsinstituttet opererer med på og rundt Norskekysten.
Havforskningsinstituttet sin markedskunnskap tilsier at det kun er Scantrol Deep Vision as som kan levere et slikt kamerasystem for fiskefotografering i trål som innfrir de kravene som er nevnt ovenfor, og derfor har Havforskningsinstituttet til hensikt å inngå kontrakt med ScantrolDeep Vision as om anskaffelse av henholdsvis kamerasystem og monteringssystem.
Kamerasystemet som leveres av Scantrol Deep Vision as er utviklet som del av crisp-samarbeidet, der også Havforskningsinstituttet er part. crisp er et forskningssamarbeid mellom norske og internasjonale partnere, der tanken er å utvikle smartere teknologi for å møte fremtidens utfordringer for en bærekraftig og økonomisk levedyktig fiskerinæring. Mer informasjon kan finnes på prosjektets hjemmesider (#URL0# ).
Anbud id:
484538
  • Sted:
    Bergen
  • Registrert:
    Fredag 1. September 2017

Lignende oppdrag i Vestland

6 anbud