Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

2017/2248 Automasjon laboratoriet Nordlandssykehuset HF Bodø i Nordland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Nordland
Avsluttet

2017/2248 Automasjon laboratoriet Nordlandssykehuset HF Bodø

Ved oppstartsåret i nytt bygg (o-fløya) i 2007 ble det anskaffet en automasjonsløsning som hovedsakelig dekket klinisk kjemi og assays som benyttet immunkjemi. i påfølgende år er flere enkeltstående instrumenter anskaffet i forbindelse med brekkasje eller behov for ny funksjonalitet. Dette har bidratt til at totaliteten er blitt mer fragmentert enn opprinnelig med flere enkeltinstrumenter fra flere forskjellige leverandører. Denne økende kompleksiteten har hatt betydning for drift, administrasjon og kostnadseffektivitet. Kostnadsnivået er blitt unødvendig høyt og risiko for feil er høyere enn ønskelig.
Den nye automasjonsløsningen som nå skal anskaffes vil være ”navet” som knytter sammen og styrer forutsetninger for de fleste prosesser i Laboratoriemedisinsk avdeling. Det vil være et hovedmål for innføring av ny automasjonsløsning å redusere svartid og variasjon. Gjennom kort svartid målt fra prøvetakningstidspunktet, skal diagnostikk og videre utredning kunne gjennomføres mer fokusert og mer effektfullt. Ny løsning skal således etablere både forutsetninger med hensyn på svartid og ny funksjonalitet for automatisk reflekstesting og rask etterrekvirering slik at klinisk praksis kan videreutvikles til pasientens beste.
En slik løsning baseres på følgende grunnleggende forutsetninger:
--Prøver tatt i Nordlandssykehuset vil ankomme automasjonen i en såkalt ”bulk-input” uten manuell håndtering etter at prøven er sendt fra prøvetaker.
--Analysetiden på instrumentet må være maksimalt 20 min for de fleste analyser der immunkjemiske eller klinisk kjemiske metoder benyttes.
--Opplevd svartid for pasientansvarlig kliniker skal typisk være 25 - 35 min.
--Avtale med valgt hovedleverandør vil regulere ansvarsforhold og konsekvenser ved avvik fra disse forutsetninger, her under beskrive sanksjonsordninger.
--Videreutvikling og forbedring av løsninger gjennom strategisk samarbeid vil være en forutsetning for at gode resultater kan måles og opprettholdes over tid. Hovedleverandør er således tiltenkt en rolle som strategisk samarbeidspartner.
Anbud id:
488013
  • Sted:
    Bodø
  • Registrert:
    Fredag 22. September 2017
Er du interessert i dette oppdraget?

Lignende oppdrag i Nordland

6 anbud