Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

IT/Web og Support i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Avsluttet

2017/381 - Videreutvikling av software for merke- og gjenfangstmetodikk ved bruk av RFID merkebrikker på sild og makrell for bestandsestimering.


Havforskningsinstituttet i Bergen er et ledende fagmiljø for overvåkning og bestandsestimering av marine ressurser i norske og tilliggende farvann. Instituttet har sammen med norske fiskeriorganisasjoner gjennomført et prosjekt for å bestandestimere makrell ved bruk av merke-gjenfangst metodikk. Vi merker årlig makrell med rfid merkebrikker type glasstag iso fdx-b 134, 2 kHz, 3, 85 x 23 mm, merkene blir injisert i bukhulen, og slippes løs i havet vest av Irland. Merkene blir gjenfanget på kommersielle fabrikker som mottar makrellfangster, 8 fabrikker i Norge, 3 på Island, 1 på færøyene, og 4 i Skottland. Totalt sett skanner vi 300. 000 tonn makrell årlig for gjenkjenning av disse rfid-brikkene. i forbindelse med prosjektet så har det vært en periode med utvikling av antenne-leser systemer som er spesiallaget for å takle at makrellen kommer i alle slags vinkler på et transportbånd opp til 50 tonn per time, eller at den pumpes i stor fart via rør med vann fra skip og inn på fabrikker (antennsystem tilknyttet pumperør). Det er også utviklet en egen software og databaseløsning som automatisk (via internett/gprs) overvåker og håndterer alt av data tilknyttet utsetting av fisk i havet og gjenfangst på fabrikker, samt håndterer tilleggsdata på biologi og fangster. Videre innheholder softwaren moduler for analyser og estimering av antall fisk som settes ut, skannes og gjenfanges per årsklasse, samt estimat av antall og biomasse per årsklasse i havet. Alt er samlet i en og samme pakkeløsning på software-siden. Se en kortfattet beskrivelse av de ulike rutinene i vedlagt manual (#URL0#)
Havforskningsinstituttet skal nå også starte med å merke sild med samme metodikk, og i den forbindelsen er det nå behov for å videreutvikle software-løsninger i løpet av 2017.
Se konkurranseinformasjonen i Mercell for ytterligere informasjon.
Anbud id:
463660
  • Sted:
    Bergen
  • Registrert:
    Fredag 28. April 2017
Er du interessert i dette oppdraget?