Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

2020-106 INT Høyspentsimulator + oppgradering av navigasjonssimulator - Med delkontrakter i Møre og Romsdal

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Møre og Romsdal
Avsluttet

2020-106 INT Høyspentsimulator + oppgradering av navigasjonssimulator - Med delkontrakter

1. Oppdragsgiver
Oppdragsgiver for denne avtalen er møre og Romsdal fylkeskommune, ved Fagskolen i Ålesund.
2. Anskaffelsen/kontraktens formål og omfang
2. 1 Behov på Maskinoffisersutdanning:
Maskinoffiser studentene har undervisning i bruk av høyspentanlegg. Denne undervisningen krever laboratorieundervisning og oppgaver for studentene. høyspentundervisning er et krav i «forskrift om kvalifikasjoner og sertifikater for sjøfolk» og inngår i emneplanen for maskinoffiserutdanningen. Skolen har behov for at studentene skal kunne trene på høyspentanlegg på en god og sikker måte. Fagskolen eier allerede softwareløsning til en «Breaker simulator» opp mot vår maskinromsimulator fra Kongsberg Digital (k-Sim Engine). Vi mangler derimot en høyspentbryter som er kompatibel med systemet. i dag så har vi tilgang på en «høyspentrigg» som eies av ntnu og Tafjord Kraft hvor det avholdes kurs i høyspent for ulike kundegrupper. Dette medfører problemer med å få avsett tid til våre studenter. Denne høyspentriggen er det påtrykt spenning. Det betyr at studentene er utsatt for fare for strømsjokk som kan føre til alvorlige personskader/død. Studentene er ikke forsikret.
For maskinoffiserstudentene ønsker skolen ønsker å investere i en fysisk bryter til hv simulatordelen av k-sim Engine Det er allerede klargjort for installasjon av hv breaker. på den måten får vi en mer helhetlig undervisning i emnet høyspent/labb undervisning og labb oppgaver og vi er heller ikke avhengig at høyspentriggen er ledig. En slik simulert bryter vil ikke utsette studentene for den risikoen de utsettes for i dag.
Tilbudet fra Kongsberg Digital er på nok 725 000, - eks mva.
2. 2 Behov på Dekkoffisersutdanning:
Fagskolen i Ålesund har behov for å utvide en av skipssimulatorene til å ha utsyn akterover. En slik oppgradering vil bidra til avanserte simuleringer utover grunnleggende mengdetrening. Det betyr at studentene vil kunne opparbeide seg større situasjonsbevissthet rundt farvannet, trafikk, samt operasjoner på skipsdekket. Større visuelt utsyn vil også legge til rette og åpne for fremtidige utvidelser i samarbeid med næringslivet innen eksempelvis ankerhåndtering og fiskeri.
For dekksoffiserstudentene ønsker skolen å utvide Bro a fra 220° utsyn til også å ha utsyn akterover. Vi har innhentet et tilbud fra kd på nok 348. 000, - eks mva.
Tilbudet vil dekke det nevnte behovet. Tilbudet inkluderer utvidelse av programvaren og hardware til å drive 3 visuelle kanaler, tre skjermer med kabler og fronter/stativ til skjermer som passer overens med eksisterende utstyr.
2. 3 Begrunnelse for unnlatelse av kunngjøring
Kongsberg Digital as har enerett til kildekode og enerett til kommersielt salg av programvare utviklet for k-Sim Navigation. Fagskolen i Ålesund har undersøkt om det finnes andre potensielle leverandører. Det er kun en leverandør i markedet som leverer oppgradering/utvidelse av Kongsberg k-Sim Navigation simulator.
høyspentanlegg skal kobles sammen med allerede eksisterende k- Sim Engine. Her er det også kun en leverandør i markedet som leverer anlegg som er kompatibelt med allerede eksisterende utstyr.
Hjemmel for inngåelse av kontrakt antas derved å være oppfylt, jf. Anskaffelsesforskriften § 13-4 b) andre og tredje ledd.
Anbud id:
684942
  • Sted:
    Ålesund, Haram
  • Registrert:
    Søndag 29. November 2020

Lignende oppdrag i Møre og Romsdal

6 anbud