Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

2021/240 - Anskaffelse av endoskopiutstyr til utbygging av Gastrolab ved St. Olavs Hospital HF i Trøndelag

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Trøndelag
Avsluttet

2021/240 - Anskaffelse av endoskopiutstyr til utbygging av Gastrolab ved St. Olavs Hospital HF

Det skal bygges nye 3 rom til koloskopiscreening for tarmkreft. i tillegg skal ett eksisterende endoskopirom gjøres om til rom for endoskopisk terapi/kirurgi. Til hvert screeningrom er det planlagt innkjøp av 3 koloskop og et endoskopirack
Ved Gastrolab drives i dag en virksomhet hvor man tilpasser type koloskop til pasient/problemstilling og har totalt 24 koloskop fordelt på 4 ulike typer. Disse brukes både på gastrolab, på ercp lab og på kirurgisk operasjonsstue. på alle disse enhetene har man endoskop og rack fra Olympus Norge as slik at alt utstyr er kompatibelt på tvers av enhetene og personalet kjenner utstyret godt. Personalet rullerer også mellom de ulike rom og funksjoner. For å drive med optimal utnyttelsesgrad og god kvalitet er vi avhengig av å innlemme screeningrommene i denne fleksible driften og bruke det brede utvalget endoskop også på screeningrommene. Det forutsettes derfor at nye skop må være kompatible med eksisterende utstyr ved de ulike enheter og nye rack må være kompatible med eksisterende fleksible skop. Mulighet for såkalt «skopguide» er et absolutt krav ved vår avdeling.
Gastrolab er landets største endoskopilab med ca 12. 000 prosedyrer årlig, men sliter med truende fristbrudd på nyhenviste og stadige problemer med å overholde frist for kontroller/pasienter i forløp. Rask tilgang på reservedeler og servicekompetanse er kritisk og således en viktig forutsetning for å opprettholde kontinuerlig drift. Olympus har et velprøvd system som sikrer oss rask tilgang på erstatningsskop ved havari, hvilket bidrar til nødvendig forutsigbarhet i driften som er helt avgjørende for en endoskopienhet av St. Olavs størrelse.
Gastrolab skal i løpet av 2021 installere et automatisert system fra Olympus på eksisterende vaskerom og endoskopirom for sporing av skop gjennom hele vaskeprosessen, oppbevaring i tørkeskap, kobling til rack og pasient integrert med vårt pasientadminstrative system. Sporing av skop gjennom hele prosessen er et absolutt krav i tarmscreeningen og all endoskopi for øvrig, og dette systemet planlegges også installert på screening rommene. Systemet forutsetter at alt utstyr er fra Olympus, noe som allerede er tilfelle ved Gastrolab.
Avdelingen og kirurgisk operasjonsstue har allerede utstrakt opplæring av alle ansatte som benytter ovennevnte utstyr, og det er således ressursbesparende i en travel hverdag å kjøpe utstyret fra samme leverandør. Personalet roterer mellom de ulike rom og enheter og standardisering av utstyret gir effektiv drift og god pasientsikkerhet. Pasientsikkerhet er også årsak til at vi de senere år har installert samme type diatermiapparat på alle endoskopirom for å unngå brukerfeil og pasientskade i forbindelse med innstilling av strømtype og effekt. Enhetlig diatermipark er et viktig sikkerhetstiltak. For øvrig må diatermiapparatene ha alle nødvendige programmer for endoskopisk terapi som f. Eks EndoCut og tilsvarende endoskopiske spesialprogrammer.
når det gjelder ombygging av et nåværende endoskopirom til et rom for endoskopisk terapi/kirurgi vil man i dette rommet bruke eksisterende endoskop (gastroskop, duodenoskop, koloskop og ballongenteroskop) og endoscopirack (alt fra Olympus), altså ikke innkjøp av nytt. Unntaket er et motorisert spiral enteroskop for tynntarmsundersøkelser og en eus modul m/ skop, men begge må være kompatibel med eksisterende rack fra Olympus. Av plasshensyn kan vi bare ha ett rack på dette rommet. Spiral enteroskop leveres bare av Olympus.
Oppsummert har vi lagt tekniske krav i forhold til eksisterende utstyr og driftsform til grunn for direkteanskaffelsen, men også ressursbruk, sikkerhet, smittesporing og opplæring av personale på de ulike enheter.
Estimert verdi for denne anskaffelsen vil være kr. 5. 190. 000, - eks. Mva.
Anbud id:
737543
  • Sted:
    Trondheim
  • Registrert:
    Torsdag 8. Juli 2021

Lignende oppdrag i Trøndelag

6 anbud