Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Rørlegger, Stålarbeider i Innlandet

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Innlandet
Avsluttet

210787 Intensjonskunngjøring maskin- prosess entreprise ifbm gjenoppbygging av Skreia renseanlegg - Østre Toten kommune

Skreia renseanlegg var under rehabilitering og utvidelse da det brant ned ca 1 måned før ferdigstillelse av anlegget. Entrepriseformen var beskrevne utførelsesentrepriser fordelt på flere fag med egne sidestilte kontrakter samt en egen totalentreprise på maskin- og prosess med elektrotekniske anlegg.
Skreia renseanlegg er et biologisk- kjemisk renseanlegg som ble bygget i 1978 og seinere rehabilitert og utvidet i 1999/2000. Renseanlegget hadde generelt et behov for bygningsmessig og teknisk oppgradering, men også for en kapasitetsmessig utvidelse for å kunne ta imot hele avløpet fra Lena renseanlegg. Dette var bakgrunnen for rehabilitering og utvidelse av anlegget
Entreprisen på maskin- og prosessteknikk ble opprinnelig gjennomført som en totalentreprise med Krüger Kaldnes as som part etter forutgående åpen konkurranse, Doffin referanse 2016-340240. Opprinnelig kontraktssum var 47. 209. 116, 25.
i perioden fra etter brannen har det vært arbeidet med avlastende tiltak på drift i ruinene av renseanlegget eller gjenværende deler for å kunne oppnå et driftsnivå innenfor tillatte forurensningsnivåer. Renseanlegget driftes nå midlertidig på rester av det opprinnelige anlegget enn så lenge. Arbeidet med fortsatt drift av renseanlegget har delvis krevd utførelse av mindre bygnings-, maskin- og anleggstekniske tiltak. i arbeidet med fortsatt drift har det vært nødvendig å benytte bistand fra de parter som deltok i ombyggingen gjennom sine entrepriser på grunn av kunnskapen de hadde om anlegget og at det var etablert på stedet.
Prosessen med å komme frem til løsning med gjenoppbygging av Skreia renseanlegg er nå vedtatt i kommunestyret i Østre Toten kommune i sak 066/20. Da i form av et forprosjekt. Gjenoppbygging er vedtatt gjennomført som en totalentreprise på maskin- prosess og elektrotekniske arbeider samt en generalentreprise på øvrige fag. Generalentreprisen vil komme ut i markedet ila 2021.
Kommunalt vedtak på forprosjekt mv følger som vedlegg til kunngjøringen. Bilag til vedtaket finnes på kommunens hjemmesider ved å søke på saken der.
Forprosjektet skal nå iverksettes og denne intensjonskunngjøringen gjelder inngåelse av totalentreprisen på maskin- prosess og elektrotekniske anlegg med Krüger Kaldnes as.
Bakgrunnen for valget av kontrahering og den påfølgende intensjonskunngjøringen er at den opprinnelige kontrakten på maskin- prosess ikke ble fullført og ferdigstilt da brannen oppstod og således kan betraktes som en omlevering siden anlegget skal bygges opp igjen på samme plass i restene av det nedbrente anlegget, som er i midlertidig drift. Det er videre åpenbart at det foreligger en svær stor teknisk-, økonomisk merverdi og avhengighet for prosjektet å få Krüger Kaldnes as til å foreta en omlevering, endringer, inkludert nødvendige tilpasninger ved gjenoppbygging av Skreia renseanlegg.
At det foreligger en teknisk - økonomisk avhengighet til entreprenøren, prosjektet, ervervet kompetanse, kontraktens allerede byggede løsninger samt midlertidige driftede renseløsninger er grunnlaget. Skiftekostnaden er også en side av dette. i forprosjektet er det forutsatt at en god del av eksisterende konstruksjoner på Skreia renseanlegg skal gjenbrukes, som et kostnadsreduserende tiltak. Ikke minst gjelder dette bassenger som er tunge og kostbare betongkonstruksjoner, noen uskadde installasjoner, men også de kjemiske- og biologiske prosesser, Actiflo og Kaldnes mbbr, skal videreføres i nytt anlegg.
Ved betraktning av dette perspektivet om teknisk avhengighet om anskaffelse uten konkurranse etter foa § 5-2 (1) a og § 13-4 b, som man legger til grunn for maskin- prosess kontrakten, skal beslutningen om inngåelse av kontrakten skje gjennom kunngjøring etter foa 8-18 om bestemmelsen for intensjonskunngjøring. Hvilket foretas i denne intensjonskunngjøringen.
Anbud id:
686996
  • Sted:
    Østre Toten
  • Registrert:
    Torsdag 10. Desember 2020

Lignende oppdrag i Innlandet

1 anbud