Anleggsgartner, Arkitekt, Entreprenør, Maskinentreprenør, Prosjektleder, Sprenging, Trefelling i Rogaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2980 Siste år
1630 Siste 3 mnd
153 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

62175-Turveg Himakånå etappe 2

Registrert Dato: Tirsdag 14. Januar 2020

Tysvær kommune skal oppgradere tursti-/veg til Himakånå, en turistattraksjon som ligger i Hindervåg/Nedstrand i Tysvær kommune i Rogaland.
Himakånå er en fjellformasjon som ruver 357m.o.h. Utsikten fra Himakånå er spektakulær, med utsikt over Lysevatnet i nordvestlig retning, og Nedstrandsfjorden i sørlig retning. Her har du Nedstrands svar på Trolltunga.
Tysvær kommune har bevilget penger til oppgradering av tursti-/veg til «Himakånå». Tursti og veg skal bli rustet til å tåle belastningen som den økte fotturismen medfører på naturen, og samtidig skal tiltaket ikke begrense grunneiers muligheter for bruk av eiendommen.
Etappe 2 er arbeidet med opparbeiding av ny tursti som strekker seg fra Fv. 515 på ca 37m.o.h. og helt frem til Himakånå ca 357m.o.h. Terrenget i traseen er bratt og kupert og går over hogstfelt, beitemark og fjellskog med myrer.
I trasene fra B1-B4 er det nylig tatt ut tømmer. Trase C har gjenstående spredt skog. Man må også påregne seg fjerning av trær i de andre trasene. På B3 er det gjenstående felt med hogstmoden granskog som må hogges og fjernes.
B3 har et overskudd av steinmasser og skal forsyne B1, B2 og C.
I B2 er det en hensynsone med tanke på kabler i luftstrekk
I B3 ligger det en brønn som må ivaretas mtp. sprengning.
Turstien vil være åpen for ferdsel under byggeperioden og dette må det bli tatt hensyn til under bygging.
I alt arbeid som foregår i dette prosjektet er det viktig å ta vare på områdene og ressursene rundt. Og at arbeidet foregår i dialog med byggherre og grunneier.