Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Anleggsgartner, Entreprenør, Maskinentreprenør, Riving i Nordland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Nordland
Avsluttet

710514 Skarsteindalen skyte- og øvingsfelt - miljøsanering

Skarsteinsdalen sØf ligger ca. 10 km syd for Andenes i Andøy kommune i Nordland. Forsvarsbygg skal foreta miljøsanering og fjerning av forurensede masser i det nedlagte skytefeltet. Skytefeltet ble bygget på slutten av 50-tallet og har vært brukt til grunnleggende skytetrening med håndvåpen, 12, 7 mm mitraljøse, panservåpen m-72 og eldre typer panservernraketter samt 84 mm kanon og håndgranater. Skytefeltet er ifølge kommuneplanens arealdel avsatt til lnfr-område. Det er derfor viktig at saneringen gjennomføres mest mulig skånsomt for terrenget og at spor av saneringen gjøres minst mulig synlige.
Det området som skal saneres er en tidligere kortholdsbane med kulefang. Det er stedvis forurenset med til dels høye konsentrasjoner av bly. Ut fra en kost/nyttevurdering tas det sikte på å rydde opp i alle masser som er forurenset over normverdien i dette området. Det må fjernes så mye av overflatemassen at man kommer ned til normverdi for bly, 60 mg Pb/Kg. Dette avtales med miljøkonsulenten avhengig av målingene som foretas underveis. i utgangspunktet antas at 500 m3 masse må fjernes.
Det er forutsatt at sanerte arealer ikke skal tildekkes etter sanering. Hvis det allikevel blir funnet riktig, f. Eks hvis det oppstår skader i terrenget som bør utbedres, skal dekkemasene være rene. Ved adkomstveien ligger et grustak hvor det kan vurderes å hente stedegne masser dersom det er behov for tilbakefylling/arrondering.
Det er forutsatt at det vil være behov for mellomlagring av forurenset masse. Massene skal være tildekket under nedbør og når det ikke arbeides på området. Forsvarsbygg har rammeavtale med firmaet Perpetuum om bortkjøring og deponering av de forurensede massene på mellomlageret.
i hele skytefeltet skal det fjernes søppel og skrot. Det står sauegjerder i skogen og på myrer nord, nordøst, øst og sørøst for skytefeltet. Alle gjerder skal fjernes. Det er anslått at det er totalt ca. 1 km med gjerde, men gjerdet er ikke sammenhengende. Også rester av stolper og grinder der gjerder krysser veier/interne veier/stier skal fjernes.
En håndgranatbane på feltet er også planlagt sanert. Området vil bli kontrollert og ryddet for blindgjengere av Forsvaret før entreprenør eventuelt starter opp. Gjerder rundt banen samt kastegrop/beskyttelsesvegg av betong skal rives og fjernes. Betong skal fortrinnsvis knuses og fylles tilbake på området. Armering og eventuell søppel fjernes og leveres som avfall.
Det vil bli utarbeidet en rapport med fotodokumentasjon av veienes bæreevne/tilstand før oppstart. Entreprenør skal bringe veier/turveier tilbake til sin opprinnelige tilstand når saneringen er utført.
Gatebelysning langs alle interne veier skal fjernes. Kabler i grunn skal ligge igjen og kun kappes og blendes av ved hver mast. Fundamenter skal stå igjen.
Tiltaksområdet sperres av under gjennomføringen. Riggplass blir påvist ved befaringen og at entreprenør må ordne strøm og va. Det er levert søknad til Miljødirektoratet og oppdragsgiver tar forbehold om Direktoratets godkjennelse av tiltaket før oppstart. Det tas også forbehold om finansiering av tiltaket fra Forsvarsbyggs side.
Anbud id:
521630
  • Sted:
    Andøy
  • Registrert:
    Lørdag 5. Mai 2018