Combined Shape Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, Entreprenør, Maskinentreprenør, Snekker, Riving i Vestland

Formidlede anbud
 • 52255
  Siste år
 • 9260
  Siste 3 mnd
 • 3645
  Aktive nå
Vestland
Avsluttet

Anmodning om informasjon (RFI) - Utslippsfrie byggeplasser - Pilotprosjekter i Bergen kommune

Utvidet beskrivelse
Vi ønsker dialog med dere i markedet, slik at dere kan få forutsigbarhet og innsikt i våre planer for utslippsfrie byggeplasser. Vi ønsker å få innspill på hvor langt dere er kommet i omstillingen til UB, innspill på våre planer for anskaffelse, hva som er mulig å få til, hvor «skoen trykker», hvordan vi kan legge til rette for oppnåelse av UB, og ellers deres synspunkter på spørsmålene lenger nede.
I første omgang planlegger EFU én samlet totalentreprise for garderobebygg på Varden og/eller Arna stadion (til sammen 800m2). Dette er eksisterende garderobebygg som skal rives og det skal bygges opp nye garderobebygg. Garderobeprosjektene har byggestart i andre halvdel av 2021, og erfaringer videreføres til det større pilotprosjektet, Midtbygda sykehjem med byggestart 2023 (13 000 m2).
For prosjektet med garderobebyggene vurderer byggherre å stille et krav om 100% utslippsfri byggeplass. Dette ønskes innspill på, se lenger nede.
Når det gjelder Midtbygda sykehjem, planlegges det riving med nybygg på samme tomt. Prosjektet planlegges gjennomført med innledende samspillsfase med overgang til totalentreprise. I samspillsfasen utvikler entreprenør med arkitekt og byggherre løsning med tilhørende pris. Løsning bestilles og inngår i kontraktspris for totalentreprise. Løsningen som utarbeides i fellesskap vil omfatte utslippsfri byggeplass.
For å stimulere til høyest mulig oppnåelse av ambisjon om utslippsfri byggeplass planlegger byggherren å benytte en incentivmodell. Utførende får en bonus etter fullført kontrakt og størrelsen på bonusen vil avhenge av graden av utslippsfri byggeplass.
Byggherren ser for seg et system der graden av oppnåelse måles gjennom energiforbruk. Utslippsfri prosentandel ganges så med en maksimal bonus. Det vurderes også en toppbonus, der man kan få ekstra gevinst ved særlig høy måloppnåelse. Det ønskes innspill, se lenger nede.
Byggherren ønsker også innspill på om det er mest naturlig at den maksimale bonussummen henger sammen med merkostnad av utslippsfri byggeplass, eller at den er en prosentandel av kontraktssummen, eller den bør fastsettes på en annen måte (se lenger nede).
I tillegg er det minstekrav for oppnåelse av utslippsfri byggeplass, for eksempel minimum 80%. Dersom målt oppnåelse av utslippsfri byggeplass er under dette er det å anse som et avvik fra kontrakten som vil bli mulktbelagt. Det ønskes innspill på et realistisk minstekrav, se lenger nede.
Til informasjon for alle som skal søke Enova-støtte. Enova støtter inntil 50% av merkostnaden av elektriske anleggsmaskiner og transportmidler. Støtten må være utløsende, noe som betyr at søker ikke kan ha fått tildelt jobben (signert kontrakt) før innsendt søknad. Bergen Kommune oppfordrer alle aktuelle leverandører til å sette seg godt inn i kriterier og vilkår for å kunne få tildelt støtte fra Enova (se lenken i beskrivelsesteksten).
Innleveringsfrist
30. november 2020 kl. 12
Lenke til spørreskjema 
(OBS! Teksten blir ikke lagret underveis. Vi anbefaler derfor å skrive lange svar i eget dokument og lime inn svarene før du trykker på "Send inn".)
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=qaoc1BqkD06b9gXNH0jScdVZiHnkq5tOoitUAoxPpl1UNjJSRk1TWDhSSk1DWENZNjNER1NaUDNCUS4u
Anbud id:
682766
 • Sted:
  Bergen, Etne Sveio, Bømlo, Stord, Fitjar, Tysnes, Kvinnherad, Ullensvang, Eidfjord, Ulvik, Voss, Kvam, Samnanger, Bjørnafjorden, Austevoll, Øygarden, Askøy, Vaksdal, Modalen, Osterøy, Alver, Austrheim, Fedje, Masfjorden  Vis alle
 • Registrert:
  Onsdag 18. November 2020

Lignende oppdrag i Vestland

6 anbud