Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Ansvar og virkemidler ved tilpasning til klimaendringer, utredningsoppdrag

Formidlede anbud
 • 0
  Siste år
 • 0
  Siste 3 mnd
 • 0
  Aktive nå
Avsluttet

Ansvar og virkemidler ved tilpasning til klimaendringer, utredningsoppdrag

Virkemidler er styringsverktøy myndighetene kan bruke for å utløse konkret handling eller gi tilstrekkelig kapasitet for klimatilpasning på fag- og samfunnsområder. i nær sammenheng med virkemiddelvurderinger, står betraktninger rundt ansvarsforhold mellom samfunnssektorer og på tvers av styringsnivåer.
Oppdraget går ut på å kategorisere dagens virkemiddelbruk for klimatilpasning på fag- og samfunnsområder og innenfor og på tvers av ulike styringsnivå. Med eksisterende virkemidler menes både allerede iverksatte og planlagte virkemidler. Det forutsettes dermed at det tas utgangspunkt i samfunnsområder og sektorer der sårbarhet for klimaendringer allerede er en identifisert utfordring. Vi ber tilbyder foreslå hvordan virkemidler kan inndeles.
Vi ber tilbyder vurdere om arbeidet bør avgrenses til et mindre antall fag/ samfunnsområder der klimasårbarhet allerede er godt dokumentert, og i så fall foreslå en slik avgrensing. Utredningen må selv med slik avgrensing gi bredde i samfunnsområdene, slik at det inngår områder med både entydig og mer sammensatt myndighetsansvar.
Det forutsettes nært samarbeid med utvalgets sekretariat ved nærmere konkretisering og ved gjennomføring av oppdraget.
Bestillingsdokument er tilgjengelig ved henvendelse.
Anbud id:
62290
 • Sted:
 • Registrert:
  Fredag 21. August 2009
Er du interessert i dette oppdraget?

Lignende oppdrag i

6 anbud