Alarm & sikkerhet, Arkitekt, Elektriker, Entreprenør, Prosjektleder i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1579 Siste år
457 Siste 3 mnd
126 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Brann og Talevarsling Dragvoll

Registrert Dato: Mandag 28. Januar 2013

NTNU Dragvoll 1 er en sammenfattning av flere bygg som i lag danner kampus. Disse har et system bestående av hovedsaklig BH-100 detektorer, Autrosafe sentral med sløyfekort for BH-100 detektorer og alarmklokker av typen BBR-25.
Pga. synkende tilgang på reservedeler for eldre detektortyper og sløyfekort er det behov for å skifte ut eksisterende gamle detektorer og sløyfekort i brannsentralen. I forbindelse med disse arbeidene skal det etableres talevarsling for arealer som i dag har tradisjonell klokke/summer varsling samt utskifting av eksisterende sentralutstyr for talevarsling i arealer.
Deler av bygningsmassen på dragvoll del 2 har allerede talevarsling etablert. Sentralutstyret er uten overvåkning og noen år gammelt. Gammelt sentralutstyr ønskes utskiftet til moderne utstyr samtidig med etablering av talevarsling i dragvoll del 1 .
Arbeidene deles i 2 hovedaktiviteter:
NTNU skal skifte ut eksisterende gamle detektorer på Dragvoll bygg 1,2,3,6 og 11(Bygg 4 og 5 medtas i annen kontrakt.), samt etablere kurser og høyttalere for talevarsling. Dette inkluderer demontering av detektorer, klokker og blitslamper på gjeldende bygg. Nye detektorer og blitslamper etableres. Eksisterende sentralutstyr skal beholdes men det medtas nødvendig utskifting av sløyfekort tilpasses nye detektorer og alarmorganer. Det skal dimensjoneres for å håndtere videre utvidelser uten at levert utstyr må byttes ut. Blitslamper vil bli supplert for å møte kravet om universell utforming. Det skal etableres talevarsling for gjeldende bygg. Det etableres høyttalerkurser og høyttalere som termineres på rekkeklemmer ved rack for forsterkerutstyr. Eksisterende klokker i gjeldene bygg skal demonteres etter idriftsatt talevarsling.
Det skal etableres nytt forsterkerutstyr for dragvoll del 1 som omfatter byggene 1, 2, 3, 4, 5 og 6. Sentralutstyr med forsterkere for talevarsling skal inkludere talevarsling bygg 4 og 5. For bygg 6B, 7, 8, 9, 10, 11 og 12 skal eksisterende forsterkerutstyr byttes og integreres som en del av installasjonen i dragvoll del 1. Sentralutstyr og forsterkere for talevarsling skal være modulbassert for enkel utskifting og utvidelse.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Alarm & sikkerhet, Arkitekt, Elektriker, Entreprenør, Prosjektleder

Bygg, Demontering, Utstyr

Trondheim, Sør-Trøndelag

Avsluttet: Mandag 25. Februar 2013