Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, IT/Web og Support i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

CEF-prosjektet FRAME NEXT -konsulentbistand - Med delkontrakter

Arbeidet i frame next vil starte med en analyse av eksisterende europeiske initiativ for å etablere en its rammearkitektur. De fleste initiativene er basert på karen / frame arkitekturen men et unntak er den den norske rammearkitekturen arktrans.
Norge ble spesielt invitert til å delta i frame next for å bringe erfaringer fra arbeidet med arktrans inn i prosjektet. Det som framheves som spesielt viktig er at man i arktrans har jobbet med et detaljeringsnivå for området godstransport som ikke andre rammearkitekturer har fokusert på i like stor grad. i tillegg har arktrans en annen vinkling i forhold til interoperabilitet som også er viktig å få inn i en framtidig europeisk its rammearkitektur. Dette vil kunne sikre nødvendig samspill mellom ulike parter og harmonisering mellom tjenestenivåene. Arbeidet i frame next er en videreføring av Norges innsats i prosjektet EasyWay (2007 -2013) og European its Platform (2013 – dd) som har arbeidet med harmonisering av its-implementering i Europa i mange år.
For at Norge skal på best mulig måte bringe erfaringer med arktrans inn i frame next og gi faglige innspill, stilles det følgende krav til konsulentens kompetanse og erfaring:
- Inngående kjennskap til rammearkitekturen arktrans inkludert praktisk anvendelse av denne.
- God kjennskap til rammearkitekturen karen / frame
- Erfaring fra deltagelse i internasjonale prosjekter innen its og da spesielt innen arbeid med its rammearkitektur
- God kjennskap til arbeidet med internasjonalt standardiseringsarbeid av its arkitektur i cen / iso slik at man sikrer god koordinering mot dette arbeidet og anvender vedtatte standarder.
- Gode engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig, er en forutsetning
Det er ønskelig å opprettholde kontinuitet i de internasjonale møtene, slik at Statens vegvesen er representert i størst mulig grad av samme konsulent (person).
Anbud id:
507496
  • Sted:
    Hele Norge
  • Registrert:
    Tirsdag 6. Februar 2018

Lignende oppdrag i Oslo

6 anbud