Murer, Skorsteinsarbeider i Oppland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

121 Siste år
35 Siste 3 mnd
16 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Dårlig trekk i hyttepipe

Registrert Dato: Tirsdag 01. Februar 2011

Beliggende; Kongslikampen / Kvikne / Vinstra.
Strøm innlagt, borevann 100m borte i eget pumpehus. Hytta ligger på sirka 950 m.o.h. i åpent fjell-lende.

Ildstedet i stue/allrom er i det vesentligste oppført i gammel kleberstein fra lokalt, nedmonterte bygg som laftet stammer fra - dvs. åpen grue-peis, mens det over spjeldet for peisen er innført gjennom murt peishette - røykrør fra liten Jøtul ovn (Bjønnovn ?) for 35/40cm ved.
Fra ildstedets sokkel og opp til topp av pipa er det anslagsvis kun 350cm-400cm. Hytta hviler rett på fjell med tørr ringmur i skifer/lokal stein, og peissålen inne i stue danner således laveste punkt for pipeløpet - m.a.o. det er ingen feieluke lavere/under.

Problemet:
Peisen har sågodt som aldri fungert som den skulle (masse røyk inne - røyknedslag - må fyre opp med åpent stuevindu) - og selv for å bruke ovnen har det vært nødvendig med god opptennings-erfaring for å få fyr fra iskald, med rå pipe.
Pipa er oppført enkelt firkant av ildfast, gul murstein med 1/2-steins hjørner øverst, stor skifer-helle med pipestein i topp - tilnærmet høyde med takmøne, og har ikke gitt noen problemer ellers (ingen lekkasjer, avskalling, sprekker, setting o.l.).

Løsning (Pris og løsningsforslag ønskes):
Dovre Peiskassett (må slettes ikke være ny fordi klassisk modell vil passe bedre. Må ha vinduer til bålet - og være i bra stand (for 40cm ved) montert inn i grua (92cm fri høyde x 60cm x 64cm), med passende omramming? og/eller
forlenge murpipa utvendig til godt over takmønet ?

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Murer, Skorsteinsarbeider

Borevann, Bygg, Feieluke, Murstein, Pipe, Pris, Pumpehus, Ringmur, Stue, Stuevindu, Takmøne, Vinduer

Vinstra, Oppland

Avsluttet: Tirsdag 31. Mai 2011