Arkitekt, Bedriftsrådgivning, Bygningskontroll, Prosjektleder, Taksering i Østfold

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

474 Siste år
122 Siste 3 mnd
39 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Dialogmøte: Gode råd til de som pusser opp egen bolig

Registrert Dato: Torsdag 23. Mai 2019

DiBK har fått en tydeligere rolle som kompetansesenter innenfor bolig- og byggkvalitet. Vi har utarbeidet en strategi for bedre byggkvalitet i eksisterende boliger 2019-2023, der det overordnete målet er å gjøre det enklere for boligeiere å ta valg som gir bedre byggkvalitet når de vedlikeholder, pusser opp eller bygger om. Det er valgt tre satsingsområder i neste femårsperiode; energi og miljø, tilgjengelighet og klimatilpasning.
Vi vet at boligeiere bruker store summer på å pusse opp boligene sine. Nye tall fra Prognosesenteret/Euroconstruct viser at i 2018 brukte hver innbygger i Norge i snitt kr 10.054. Men bruker innbyggerne pengene på «riktig» oppussing? Ifølge Birgit Risholt, forskningsleder hos SINTEF Community (tidligere SINTEF Byggforsk) så «prioriterer mange estetisk oppgradering. Mange huseiere ønsker å oppgradere, men er usikre på hvilken løsning de skal bruke, hvordan det skal gjennomføres og hvilken håndverker de skal bruke. Man tar ikke tak i det man ser ute på huset for eksempel tak og drenering. De viktige byggtekniske oppgraderingene blir gjerne glemt.» [1]
For å gjøre det enklere for boligeiere å pusse opp slik at det hever byggkvaliteten innenfor temaene energi og miljø, klimatilpasning og tilgjengelighet, vil DiBK utarbeide gode råd innenfor disse temaene. Rådene skal være allmenne og gi føringer for hva som er smart og realistisk å gjennomføre ved oppussing. Vi ønsker innspill på hvilke råd vi bør gi og hvordan disse kan formidles via andre aktører.
Etter innspill fra dialogmøtet vil vi bearbeide rådene og senere vurdere å utlyse en idékonkurranse for hvordan vi best kan nå ut med rådene til boligeiere via andre kanaler.
[1] Aftenposten «Norge er ikke lenger på oppussingstoppen i Europa» 25.01.2019
Program
- Registrering og kaffe
- Velkommen og mål for dagen
- Strategi for bedre byggkvalitet i eksisterende boliger 2019-2023
- Hva er gode råd for de som skal pusse opp?
- Hvordan gå frem for å formidle rådene på en hensiktsmessig måte?
- Innspill og diskusjon
- Veien videre
Frist for påmelding er 17. juni kl 1200.
Påmelding: *** Linken er fjernet *** antall plasser
Sted: Mariboes gate 13, 0183 Oslo
Kontaktperson: Ingunn Marton ingunn.marton@dibk.no


Referansenummer:  2019/2932