Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Elektriker, Entreprenør i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Digitalt tjenestenett for kommuner i vestfold

Målsettingen med 12K-prosjektet Tjenestenett er å bygge en ikt-infrastruktur som muliggjør ulike former for effektivt interkommunalt samarbeid for å bedre og utvikle kommunenes tjenestetilbud.
Tjenestenett tar utgangspunkt i eksisterende offentlige fibernettverk som er eiet av GigaFib Holding as.
Tjenestenett angir ny løsning for hvordan datatrafikk (herunder data, ip-telefoni og video) transporteres over denne fiberen. Tjenestenettet skal gi mulighet for leveranse av mange tjenester. Eksempel på tjenester kan være? Driftsteam, tilgang til Helsenett, Websak med eKommuneløsninger, drift av VismaUnique kartløsninger, digital plandialog etc. Nettet skal etableres slik at det er mulig å trekke seg ut, eller ta i bruk nye tjenester (mobilitetsprinsippet).
løsningen krever fornyelse av eksisterende nettverkskomponenter som er utplassert som mottak i den enkelte kommune, samt investering i nye sentrale komponenter for å betjene nødvendig funksjonalitet og redundans. i dette ligger investering i en ny nettverkskjerne for kontroll og fordeling av trafikk mellom kommunene og mot Internet.
Det vil også være behov for noen nye sentrale tjenester for å opprettholde tjenestetilbudet for de kommunene som kjøper noen av disse i dag av ulike operatører. Dette er bla systemer for formidling av e-post, samt oppdagelse og fjerning av virus og spam.
løsningen skal baseres på utbredt og gjennomprøvd teknologi som gir en sikker og fleksibel løsning. Det innebærer blant annet at det i praksis skal være mulig å lage individuelle tilpassede løsninger for hver av kommunene, samtidig som man etablerer felles løsninger og selvstendige lukkede løsninger når det er behov for det. Prosjektet eies av GigaFib-kommunene, men løsningen gjør det mulig for Holmestrand og andre kommuner som ikke er medeiere i GigaFib, å knytte seg opp ved hjelp av tredjeparts nettverk.
GigaFib har påtatt seg ansvaret for etablering og drift av tjenestenettet for kommunene Hof, Re, Andebu, Stokke, tønsberg, nøtterøy, Tjøme og Horten.
Tjenestenettet skal kunne utvides til å omfatte flere kommuner i Vestfold: kommunene Sandefjord, Larvik, Lardal og Holmestrand og skal ha mulighet for samkjøring mot tilstøtende fylker.
Anbud id:
58291
  • Sted:
    Drammen, Horten Holmestrand, Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Færder  Vis alle
  • Registrert:
    Torsdag 9. Juli 2009

Lignende oppdrag i Østfold

6 anbud