Entreprenør, Maskinentreprenør, Rørlegger, Sprenging, Vann & avløp, Vanntetting i Vestfold

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1010 Siste år
276 Siste 3 mnd
104 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Drenering av hus

Registrert Dato: Mandag 04. Juli 2011

Jeg har et hus fra 1927 som trenger drenering. Huset er bygget på fjellgrunn i fallende terreng og det er sprengt ut til grunnmuren.

Grunnmuren er støpt i betong. Jeg har ikke kjennskap til om det ligger dreneringsrør langs hele muren idag. Har funnet et vertikalt stilt rør som skal ta av for regnvann fra takrenne. Hva dette vertikale røret er koblet til vet jeg ikke, men det er ikke utenkelig at dette er koblet til et horisontalt rør som leder vannet videre.

Det er bare slike avløpsrør(2.stk.ett på hvert hushjørne) på nedsiden av huset, dvs. på den delen av huset som ligger lavest i fallende terreng. Det er også en usikkerhet i forhold til hvor stor avstand det er mellom grunnmur og grunnfjell. Når jeg gravde opp avløpsrøret, som nevnt ovenfor, var det fylt relativt små stein inn mot grunnmuren. Jeg hadde ikke problemer med å grave det meste av dette ut for hånd.

Det var derimot en større stein som hindret meg i å grave lenger ut fra grunnmuren(Usikker på hvor stor den steinen er. Kan kanskje lett flyttes med en minigraver. Er ikke plass til noe større enn minigraver rundt huset pga en opparbeidet gangvei).

Jeg tviler på at denne steinen er en del av grunnfjellet, da det stemmer dårlig med tomtestrukturen, men det kan være en stein fra sprengningen som er lagt der for å anlegge en opphøyning/gangvei foran huset. Denne steinen medførte at minste avstand mellom stein og mur var 23 cm. Dette er en måling på ett punkt og hva avstanden er for resten av muren vet jeg ikke. Hvis det viser seg at det ikke er avstand nok for å komme til og få lagt drensrør så må trolig deler av stein fjernes, men jeg antar det er sprengt slik at det går en renne rundt huset.

Grunnmuren er som nevnt støpt i betong. Det ligger ingen grunnmursplast langs muren idag. Det er derimot smørt på et svart stoff på grunnmuren. Regner med at det var i henhold til byggeskikk den gang.

Huset har to utbygg. Ett mindre inngangsparti og en gammeldags vinterhage. Begge disse står på pilarer, dvs. har ikke ringmur, så i disse tilfellene må det trolig graves inn fra ene siden og under utbyggene. Den delen av huset hvor inngangspartiet står, østveggen, er det anlagt asfalt med et betongdekke under. Dekket løper 4,7 meter langs grunnmuren. Husets totale omkrets er ca. 35 meter. Dette er altså et relativt lite hus med en grunnflate på ca. 75-80 kvm.

Har lagt ved et par bilder som viser huset og tomtestrukturen.
Vil gjerne ha kommentarer og pris på et slikt oppdrag. Si ifra hvis det er behov for en befaring.

NB: Ønsker tilbakemelding fra seriøse aktører med erfaring fra tilsvarende arbeid.