Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Aktiv

EØS 028-2020 DPS for bygg- og anleggsrelaterte konsulenttjenester

Formålet med ordningen; ordningens innretning
Den dynamiske innkjøpsordningen som inngås favner bredt, og er tenkt brukt for arealplanlegging, administrasjon og ledelse, prosjektering og regulering, kontroll, og utarbeidelse av konkurransedokumenter.
Bergen kommune ekskluderer svært komplekse og krevende oppdrag fra dps´en, for eksempel omfattende, avanserte og komplekse prosjekteringsoppdrag eller oppdrag som krever avansert spisskompetanse på spesielle kompetanseområder. Bergen kommune vil ved bruk av dps´en for konkurransegjennomføring også se hen til hvilke selskap som er tatt opp i ordningen, og hvor vidt disse kan forventes å ha den nødvendige kompetansen.
Kontrakter om byggelederoppdrag, mindre komplekse prosjekteringsoppdrag vil bli kunngjort innenfor dps´en. Videre oppdrag som er av mindre kompleksitet, for eksempel kontroll av byggteknisk utførelse eller tilstandsvurderinger.
Ordningens omfang
Ordningen omfatter konsulent- og rådgivingstjenester innen alle byggtekniske fag samt arkitekttjenester (ark og lark). Dette kan eksempelvis gjelde:
- Prosjektering av bygg og anlegg
- Prosjektadministrasjon innen bygg, anlegg og eiendom
- Byggeledelse
- Byggherreombud
- Utredninger, kartlegginger, tilstandsvurderinger og analyser knyttet til bygg- og anleggsområdet samt installasjoner
- Grunnundersøkelser
- Reguleringsarbeid, herunder utarbeidelse av reguleringsplaner
- Arealplanlegging, blant annet innenfor trafikk, kulturminner, transport (vei, bane, sjø)
- Byggteknisk kontroll/uavhengig kontroll
- Konsult- og rådgivingstjenester relatert til belysning og akustikk
- Utarbeidelse av tekniske konkurransedokumenter for bygg- og anleggsrelaterte anskaffelser.
Avtalene innenfor den dynamiske innkjøpsordningen vil vanligvis være basert på standardmalene ns 8401, ns 8402 eller ns 8403, avhengig av hvilken standard som passer best for oppdraget.
Behovshavere hos oppdragsgiver
Den dynamiske innkjøpsordningen skal gjelde for hele Bergen kommune og alle dens enheter. i dag er følgende kommunale etater og enheter aktuelle behovshavere:
- Etat for utbygging
- Etat for bygg og eiendom
- Etat for boligforvaltning
- Vann- og avløpsetat
- Bergen Vann kf
- Bymiljøetaten
- Idrettsetaten
- Plan- og bygningsetaten
Overlappende og tilstøtende avtaler
Bergen kommune har i dag en rekke rammeavtaler på tjenesteområdene som ble listet opp tidligere. Disse avtalen vil eksistere ved siden av den dynamiske innkjøpsordningen som Bergen kommune skal inngå. Der hvor det eksisterer rammeavtaler som binder Bergen kommune til å anskaffe innenfor avtalene, vil disse bli benyttet. Den dynamiske innkjøpsordningen vil således ikke kunne føre til såkalte avtalelekkasjer, men skal supplere, og på sikt innenfor noen områder kunne erstatte inngåtte rammeavtaler. Ordningen skal ikke være tidsbegrenset.
Videre vil Bergen kommune også fremover kunne velge å kunngjøre enkelte anskaffelser utenfor den dynamiske innkjøpsordningen. Dette kan eksempelvis gjelde meget omfattende avtaler og avtaler som krever spesialkompetanse, jfr ovennevnte komplekse oppdrag.
Henstilling til leverandører som søker om å bli tatt opp i den dynamiske innkjøpsordningen
For leverandørene som blir tatt opp i den dynamiske innkjøpsordningen vil det være liten risiko og lite arbeid knyttet til søknad om opptak i ordningen. Samtidig sikrer man at man blir varslet når det gjennomføres konkurranser innenfor ordningen. Derfor anbefaler Bergen kommune interesserte leverandører å søke om opptak.
Oppdragsgiver ser for seg at leverandørene kan dekke forskjellige områder innenfor den kunngjorte dps, men det vil ikke være behov for at alle oppdragsgivere som kvalifiseres for ordningen må dekke alle områder. Dette vil da medføre at det ikke er alle som er kvalifisert i en dps, kan forventes å gi tilbud i en konkurranse. Bergen kommune anbefaler imidlertid at selskap som er tatt opp i ordningen, vurderer hvert kunngjorte oppdrag med hensyn til spørsmålet om man har anledning til å inngi et tilbud.
Anbud id:
673636
  • Sted:
    Bergen
  • Registrert:
    Mandag 5. Oktober 2020