Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, Betong, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer i Nordland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Nordland
Avsluttet

Fjellsprenging, Tvervik i Beiarn kommune

Beiarn kommune planlegger å iverksette et arbeid med å sprenge ut ca 12. 500 fastkubikk med fjell for å frigjøre/etablere et areal ved kaia og sjøen i Tvervik. Dette i den hensikt å etablere mottak og lagringsplass for pukk og grus i ulike fraksjoner.
Ifølge bergartsbeskrivelse fra ngu så består bergarten av kalkspatmarmor med enkelte lag av dolomit, grå, båndet, ofte med cm-tykke bånd av kalksilikater, feltspat, ol.
Halvparten av steinen som sprenges ut skal være sprengtstein i alle størrelser opp til 0, 7m3
Resterende halvpart, ca 6. 250 fastkubikk - knuses ned til pukk i fraksjon 22-64
Den andel som passerer sikteverket i str 0-22 tas vare på og sorteres for seg som grus.
Disse tre fraksjonene skal så transporteres ca 6-7 km til Moldjordområdet hvor de skal lagres hver for seg for senere bruk. Oppdragsgiver vil mest sannsynlig tilvise lagringsplass to steder i Moldjordområdet.
i skrivende stund pågår det skogrydding av området, slik at det forutsettes at sprengningsentreprenør skal kunne starte opp på ferdig hugget areal.
Sprengningsarbeidene må utføres slik at ferdig oppfylt og avrettet flate på arealet danner en plan flate på hele området.
Arbeidet innbefatter også riving og fjerning av eksisterende betongplate og den del av eksisterende ringmur som stikker over eksisterende betongplate. Rivingsarbeidet omfatter riving av armert betong og eventuelt plastfolie og isopor. Rester av synlig kamstål eller bolter skal kappes bort slik at ikke noe sånt stikker fram når jobben ferdigstilles.
Vi legger til grunn at betongrester kan gjenbrukes som fyllmasse innenfor ny støttemur. Og det settes som forutsetning at alt øvrig rivingsavfall i likhet med alt annet avfall sorteres og deponeres på godkjent deponi/måte. Det må passes spesielt på at det ikke havner verken stein, avfall eller annet i sjøen ved anlegget. Dersom det skulle skje, så vil det være entreprenørens ansvar å rydde opp i dette.
Videre omfatter jobben prosjektering og etablering av en armert/plass-støpt støttemur av betong. Antatt tykkelse ca 30cm. Murens lengde er ca 50m. Snitthøyde ca 1, 5 m. Det vil trolig være behov for støttemurer innover. Dette behovet forutsettes avdekket og ivaretatt av prosjekteringen som også er en del av nærværende oppdrag.
Den gamle muren går ikke i rett linje, men har et inntrukket sprang på ca 1m. Den nye muren skal gå i rett linje fra ende til annen. Muren skal gå fra eksisterende kai, og helt til grense mot annen eiendom i nordøst. Del av ny mur skal mot øst være kloss i den gamle, mens ny mur vest for spranget i eksisterende mur vil stå fritt i varierende avstand fra den gamle muren. Mellomrom mellom gammel og ny mur fylles opp med egnet stein og pukk som komprimeres. Eventuelt kan hele den gamle muren fjernes dersom entreprenør finner det mest hensiktsmessig.
Muren skal avfases 30-50mm på begge sider i toppen og stikke 20 cm over ferdig avrettet areal og ha drensåpninger i nivå med ferdig avrettet flate med ca 2 meters mellomrom i hele murens lengde. Dim Ø75mm.
Muren skal forsvarlig innfestes til fjell med kamstål av egnet dimensjon som gyses fast i fjellet. i underkant av muren skal det i hele murens lengde etableres drensåpninger Ø75mm mot berget med ca 2 meters mellomrom.
Som det fremgår av vedlagte bilder og kartskisser, så står det en lagerbygning nokså nært hvor deler av sprengningsarbeidene skal foregå. Det står også en strømpåle med lys her som må demonteres før sprengningsarbeider tar til, og senere remonteres på anvist sted - på kanten av stuffen. Vi forutsetter at det tas nødvendige hensyn for å unngå skade på eksisterende lagerbygning eller annet, og det forutsettes videre at entreprenør ved inngivelse av tilbud fremlegger forsikringsbevis som dekker skade som følge av sprengningsarbeider. Oppdragsgiver skal i et hvert tilfelle holdes skadesløs og utenfor ansvar for eventuell skade.
på kanten av stuffen mot gjenstående terreng skal det etableres et 2 meter høyt flettverksgjerde av galvaniserte stolper og netting. Stolper skal bores minst 50 cm ned i fjell og gyses fast.
Ca 100 meter sør for anleggets adresse ligger det et gammelt steinbrudd som kommunen har - og delvis fortsatt benytter til massedeponi. Her ønsker vi at det inngis en opsjonspris på å etablere samme type sikringsgjerde oppe på kanten av stuffen. Gjerdets lengde her er ca 35 meter.
Anbud id:
693685
  • Sted:
    Beiarn
  • Registrert:
    Onsdag 20. Januar 2021