Elektriker, Entreprenør, IT/Web og Support, Rørlegger, Vann & avløp i Hedmark

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2895 Siste år
2067 Siste 3 mnd
119 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Fjernavlesing av smarte vannmålere - RFI

Registrert Dato: Fredag 26. Februar 2021

Beskrivelse av anskaffelsen
Hias IKS og eierkommunene Hamar, Ringsaker, Løten og Stange, har behov for å komme i kontakt med aktuelle leverandører som kan levere innovative og sikre, kvalitetsvarer og tjenester til hele eller deler av vårt IoT-økosystem på tvers av leverandører og teknologier for å dekke dagens og morgendagens behov for fjernavlesning av data fra vannmålere. (Se generisk skisse av IoT-økosystem i vedlegg 1).
Arbeidsgruppen ønsker at kunngjøringen kun besvares skriftlig, begrenset til maksimalt 5 A4-sider, i tillegg til besvarelse av kravtabellene i Vedlegg 2.
Besvarelsen skal beskrive leverandørens oppfyllelse av krav til hele eller deler av vårt IoT-økosystem ihht. kravtabellene i Vedlegg 2.
Ut fra oppfyllelsesgrad av våre krav i besvarelsene, samt prosjektgruppens skjønnsmessige vurdering, vil vi rangere alle leverandørene og ta kontakt med minimum 3, maksimalt 10 mest aktuelle aktører innen hvert område for videre dialogmøter på Teams.
Innsendt dokumentasjon vil ikke bli returnert, men vil bli behandlet konfidensielt. Informasjon om hvilke leverandører vi har hatt dialog med kan bli offentliggjort.
Bruksområder og nytteverdi
I vårt arbeid med å finne best mulige løsninger for innhenting og forvaltning av vannmålerdata på Hedmarken, har arbeidsgruppen fokus på dekning av følgende behov (ikke uttømmende liste):
- Forenklet innsamling, håndtering og rapportering av vannforbruksdata med bedre kontroll både for kommunen og abonnentene
- Mulighet for etterskuddsvis og nøyaktig fakturering av vannforbruk
- Bedre beredskap gjennom mer effektive kontrollrutiner og muligheter for alarmvarsling (også til andre etater enn vann og avløp, ref. «Smarte Byer»)
- Optimalisering av driftsovervåkning (sonemåling, trykkregulering, lekkasjemåling, vanntapsanalyser m.m.)
- Reduksjon i vannforbruket pga. økt kunnskap, bevissthet om eget forbruk og tidlig avdekking av lekkasjer hos innbyggere og industri
- Bedre og enklere service fra kommunene til innbyggere og næringsliv som gir merverdi til tross for økt kostnad
Grunnleggende premisser
Arbeidsgruppen for fjernavlesning av vannmålere på Hedmarken jobber ut fra mandat fra Regional Ledergruppe VA med følgende grunnleggende premisser:
- Det bør velges elektroniske vannmålere som har et fleksibelt grensesnitt og kan benytte ulike kommunikasjonsløsninger (riktig vannmålerfunksjonalitet er viktig; hyppighet for avlesning, varslingsfunksjoner, levetid (> 10 år) m.m.).
- Datastruktur og lagring må legges opp slik at dataene kan utnyttes til ulike formål. Vi må sikre eierskap, databaseløsninger og tilgang til data for relevante formål over lang tid.
- Kommunikasjonsløsninger endres raskt, og en utskifting i løpet av kort tid, vil antagelig kreve en kombinasjon av flere løsninger som vil endres med 5G, 6G osv., ettersom disse løsningene videreutvikles. Dette vil antagelig skje fort, og vesentlig raskere enn det er aktuelt å skifte vannmålere. Derfor blir det viktig med fleksibilitet på dette punktet.
- Vi skal holde fast på at data skal være vår eiendom og lagres uavhengig av tekniske løsninger fra leverandører av teknologi for overføring og administrasjon.


Referansenummer:  2021/46