Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Entreprenør, Maskinentreprenør, Rørlegger, Ventilasjon i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

Fjernvarme til Oslo universitetssykehus HF

Leveransen omfatter kjøp av energi til oppvarmingsformål og dampproduksjon for inntil fire sykehus, Aker, Rikshospitalet og Gaustad, Radiumhospitalet og Ullevål. Ved Ullevål sykehus har man i dag en avtale med Fortum Oslo Varme as (fov) som gjelder i ett år etter oppsigelse.
ous har som mål å fase ut fossil energi til oppvarmingsformål og energiforsyningen skal baseres på energikilder med lavt CO2 utslipp og tilfredsstille øvrige miljø krav. Leveranse av fjernvarme fra Oslo Fortum Varme as er basert på å utnytte spillvarme fra avfallsforbrenning og kloakk. i tillegg benyttes uprioritert / fleksibel kraft og biobrensel som mellomlast, bioolje som spisslast og gass/ olje som beredskap.
ous kan ikke stille tomt/areal til disposisjon utover det som benyttes som varmesentraler i dag.
Alle sykehusene har behov for samlet installert effekt/ytelse på over 10 mw, som også grensen for når man behøver konsesjon for levering av energi til eksterne kjøpere. Fortum Oslo Varme as har allerede fjernvarmekonsesjon ved alle sykehus lokasjonene og det gis ikke konsesjon til andre innenfor samme konsesjonsområdet.
ous har strenge krav til leveringssikkerhet og det må være redundans produksjonskapasitet ved alle lokasjoner. Dette medfører at eksisterende lokale varmesentraler må fortsatt kunne driftes ved ekstern leveranse av energi til oppvarmingsformål. ous ønsker ikke å drifte varmesentralene i egen regi og stiller eksisterende utstyr til disposisjon for leverandøren. ous vil fortsatt være eier av utstyr. nødvendige oppgraderinger for å tilfredsstille gjeldene krav og krav til fornybar energi produksjon må gjennomføres i regi av leverandøren. Ved behov vil det måtte gjøres egen avtale som handterer leie av utstyr/areal og reinvesteringer.
Alle sykehusområdene er under utvikling og fremtidig behov til varme vil kunne endres fra historiske forhold. både på Aker, Rikshospitalet og Radiumhospitalet er det utbyggingsplaner. Disse nye byggene vil bli omfattet av tilknytningsplikten Oslo Kommune har innført til den som har fjernvarmekonsesjon.
Samlet årlig energileveranse anslås å være i størrelsesorden 115-120 GWh til eksisterende bygningsmasse. De vil imidlertid bli endringer i bygningsmassen på alle lokasjoner.
Se vedlegg for nærmere beskrivelse pr lokasjon.
Anbud id:
513956
  • Sted:
    Oslo
  • Registrert:
    Torsdag 22. Mars 2018

Lignende oppdrag i Oslo

6 anbud