Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Anleggsgartner, Entreprenør, Maskinentreprenør i Rogaland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Rogaland
Avsluttet

Flomsikringstiltak Vigrestad - Deletappe 2

Se kort beskrivelse og konkurransegrunnlag
Oppdragsgiver ønsker gjennom denne konkurransen å inngå kontrakt om bygging av flomsikringstiltak på Vigrestad. Vigrestad ble utsatt for en stor flomhendelse i 2014. Etter dette startet hå kommune opp et kartleggingsarbeid for å flomsikre Vigrestad sentrum. Denne konkurransen gjelder andre deletappe for utbygging av flomsikringstiltakene som behøves for å sikre deler av sentrumsområdene.
Store deler av flomsikringen skjer nord for Vigrestad sentrum. Vollbekken skal ledes i lukket rør-trase under Vigrestad sentrum (Rundvegen) ned til utløp sør for sentrum (ved dagens i Vollbekken). Denne deletappen (deletappe 2) tar for seg lukket trase fra innløp i Vollbekken (nord for sentrum) og ned til jernbaneundergangen i Rundvegen. Etappen inneholder også to konstruksjoner, innløp og krysning av jernbanen. på sørsiden av jernbanen avsluttes deletappen med kobling mot rørledning og va-anlegg som er lagt i deletappe 1.
Konstruksjonene i prosjektet, da spesielt krysningskonstruksjonen under jernbanen, vil kreve spesielt fokus på risiko. Det har vært tett dialog med BaneNOR ifm. Prosjektering, noe som også må påregnes under bygging. Sikringstiltak og faseplanlegging blir viktig under bygging.
Ny overvannsledning under Rundvegen sørger for at vann fra store deler av nedslagsfeltene nord for Vigrestad ledes kontrollert gjennom sentrum. Det er likevel ønskelig å utforme gateløpet i Rundvegen til å fungere som flomveg ned mot Vollbekken i sør. For å oppnå dette, er vertikal- og tverrsnittsgeometrien i Rundvegen endret. For å lede overflatevann mot Rundvegen skal også vertikalgeometrien på Langgata endres. Eksisterende lavbrekk må justeres vest-over for å ivareta avrenning i en flomsituasjon.
Anbud id:
590525
  • Sted:
  • Registrert:
    Lørdag 15. Juni 2019