Webutvikling i Østfold

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

316 Siste år
167 Siste 3 mnd
31 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Intensjonskunngjøring vedrørende inngåelse av rammeavtale om levering av GIS-programvare til fylkeskommuner i Norge

Registrert Dato: Torsdag 15. August 2019

Buskerud fylkeskommune på vegne av øvrige fylkeskommuner som ønsker det, har som intensjon å inngå rammeavtale med leverandør av GIS-programvare (Geografiske Informasjons Systemer), med Geodata AS. Rammeavtalen omfatter ESRI og VertiGIS-programvare med tilhørende spesialtilpassede moduler og vil gjelde fra 1.1.2020 med en total varighet på 2,5 år inklusiv opsjon på forlengelse. Rammeavtalen vil inngås av Buskerud fylkeskommune som avtaleeier på vegne av øvrige fylkeskommuner som måtte ønske å gjøre avrop.
Bakgrunn:
I tråd med Stortingets anmodningsvedtak har regjeringen, jf. prop. 1 S (2018–2019), konkludert med at den delen av sams veiadministrasjon som gjelder fylkesveiene i sin helhet overføres til fylkeskommunene. Dette betyr at alle oppgavene med utredning, planlegging, bygging, forvaltning, drift og vedlikehold av fylkesveiene, som Statens vegvesen (SVV) har utført for fylkeskommunene gjennom sams veiadministrasjon, skal utføres av fylkeskommunene selv i fremtiden. Oppgaver knyttet til sikkerhet og beredskap og ansvar for Nasjonal vegdatabank (NVDB) og vegtrafikksentralene (VTS) skal videreføres som nasjonale oppgaver organisert som en del av SVV. Regjeringen har satt som en forutsetning for overføringen at det blir 11 fylker. Det tas sikte på at overføringen av fylkesveiadministrasjonen skjer fra 1. januar 2020, eller senest 1. januar 2021.
SVV har over flere år opparbeidet seg stor kunnskap om, og utviklet et stort fagmiljø med høy kompetanse i programvare fra produsenten ESRI og spesialtilpassede moduler til denne programvaren. Herunder har SVV en rekke egenutviklede, samt skreddersøm-tilpassede geografiske informasjons systemer, (GIS)-løsninger fra ESRI, for å håndtere en best mulig forvaltning og tilgjengeliggjøring av kartinformasjon.
De ansatte som overføres fra SVV til fylkeskommunene fra 1.1.2020 er avhengige av tilgang til tilsvarende ESRI-programvare med spesialtilpassede moduler som SVV benytter i dag, for at de skal kunne jobbe på en mest mulig smidig og hensiktsmessig måte, samtidig med at de kan samhandle med SVVs eksisterende skreddersøm-systemer.
GIS-løsningen må være operativt til 1.1.2020 slik at de som overføres fra Statens vegvesen til fylkeskommunene kan fortsette å gjøre jobben sin, og for å kunne samhandle med eksisterende løsning hos SVV for allerede pågående prosjekter, at det er mest hensiktsmessig å videreføre dette inn i de nye fylkeskommunene.
Med denne intensjonskunngjøringen informeres det om at fylkeskommunene har til hensikt å inngå rammeavtale med Geodata AS. Dette med hjemmel i forskrift om offentlige anskaffelser §13-4 bokstav a, jfr § 13-3 bokstav e.


Referansenummer:  BTV-2019-910

Er du interessert i slike oppdrag? Registrer Din Bedrift