Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Alarm og sikkerhet, Anleggsgartner, Betong, Elektriker, Entreprenør, Glassarbeider, Maler, Maskinentreprenør, Murer, Rørlegger, Snekker, Utleie, Ventilasjon i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Avsluttet

K0240 EFU-10105 Det Hanseatiske Museum, antikvarisk tømrerarbeid og jekking

Det Hanseatiske Museum, Finnegården 1a, er et enestående kulturminne i Europa ved at de originale bygninger med intakt interiører fra det hanseatiske kontor i Bergen er bevart.
Sjøstuen fra 1704 og den tilhørende Tasken fra 1879 er fredet og står også på unesco´s «World Heritage List». Bygningen er den best bevarte av alle handelsstuene på Bryggen.
både Unescokoordinator for Bryggen og Byantikvaren har inngått i prosjektgruppen.
hfk v/Fylkeskonservator for fredete bygg, og Riksantikvaren for fredet grunn har godkjenningsmyndighet for de planlagte tiltakene for hhv. Bygningene og grunnen under.
Det Hanseatiske Museum skal totalrehabiliteres, da det er påvist setninger i fyllmassen i grunnen under museet som har ført til stadig økende skader på museumsbygningene over lang tid. i dette arbeidet inngår både heving av bygget med ca. 1 m pga setninger, etablering av ny rømningstrapp mot nord/bakgård, her benevnt som Koren Wibergs Vegg, og ombygging av Murtasken fra administrasjonslokaler til nye utstillingslokaler inkludert ny trapp og løftebord fra 1. Til 3. Etasje.
Etter krav fra vernemyndighet skal arbeidene utføres prosessuelt dvs. Arbeidene skal utføres slik de opprinnelig ble utført. Dette gjelder alle antikvariske arbeider som skal utføres.
i tillegg til selve rehabilitering og oppjekkingen av bygningene og gjenoppbygging av laftekasser i Sjøstuen, skal eksisterende bolverk erstattes med nytt. Det skal også gjennomføres tiltak for å bedre kontrollen med grunnvannet på tomten
Anbud id:
531632
  • Sted:
    Bergen
  • Registrert:
    Lørdag 23. Juni 2018

Lignende oppdrag i Vestland

6 anbud