Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

Kjøp av: Utredning av metoder, muligheter og begrensinger ved inspeksjon av etterspent armering i betongbruer

Statens vegvesen jobber for å finne metoder for å vurdere og kartlegge tilstand på eksisterende etteroppspente betongkonstruksjoner. Etterspente betongbruer utgjør en viktig gruppe bruer i Norge. Det er av største betydning at disse bruene blir fulgt opp på beste måte for å sikre levetid og sikkerhet i bruksperioden. Det er bekymringer for kvaliteten på injisering av kabelkanaler og forankringer i konstruksjoner før 2005, på grunn av tidligere tiders mangel på standarder som dekker funksjon, egenskaper og testmetoder for injeksjonsmørtel. dårlig kontroll og manglende kvalitet på flere ledd i injiseringsprosessen kan ha resultert i hulrom, dårlig heft, manglende kraftoverføring og/eller bleeding. Dette kan videre føre til korrosjon av spennkabler.
Inspeksjon av etterspente konstruksjonssystemer er vanskelig fordi spennarmering, forankringer og kanaler ligger innstøpt i massiv betong. For spennarmerte konstruksjoner er måling av korrosjonspotensial og eventuelt korrosjonshastighet samt evaluering av disse komplisert. Dette fordi kablene er plassert innenfor slakkarmering i betongtverrsnittet, og dermed stor dybde fra overflaten, og fordi de er plassert i kabelrør med injiseringsmasse.
Statens vegvesen jobber for å finne metoder for å vurdere og kartlegge tilstand på eksisterende etterspente betongbruer. Formålet med oppdraget er å:
Del 1) Kartlegge, utprøve og anbefale inspeksjonsmetoder som er tilgjengelige og egnede for å oppdage skader på innstøpte kabler og forankring. Arbeidet skal dokumenteres i en rapport.
Del 2) Utarbeide en manual for inspeksjon av etterspent armering i betongbruer, som bygger på erfaringer fra del 1.
Anbud id:
535507
  • Sted:
    Hele Norge
  • Registrert:
    Fredag 13. Juli 2018

Lignende oppdrag i Oslo

6 anbud