Betong, Betongsaging, Entreprenør, Gulv, Rørlegger, Vann & avløp i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1376 Siste år
412 Siste 3 mnd
133 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Kjeller/grunnmur

Registrert Dato: Mandag 11. Oktober 2010

Vi har arvet et gammelt tømmerhus. Grunnflaten er 90, hvor 1/3 er kjeller, de øvrige 2/3 er råkjeller med delvis utrast kistemur. Vil det være mulig å støpe igjen / fylle igjen råkjelleren med pukk og betong, slik at man får en solid betongsokkel samt gulv? Kan man fylle igjen med betong slik at husets grunnsviller blir kapslet inn i fyllmasse? Husets trekasse er i meget god stand, uten råte, så det er kjelleren og grunnmuren som er problemet.

Om dette lar seg gjøre, kan man støpe inn avløpsrør/vannrør i denne betongsokkelen?

Om operasjonen av kjellerrom / fylling-støping av gulvsokkel lar seg gjøre, må vi drenere rundt huset? Vi ønsker å bevare huset slik det er samt hindre videre utrasing av grunnmur. Dette er vel ikke helt stuerene byggemetoder for resturering av et gammelt hus, men vi ønsker å finne en muighet til å bevare husets egenart og særpreg uten å gå igang med restaurering av grunnmur iht husets opprinnelige byggeskikk og byggematerialer. Dette fordi vi ikke har behov for en full kjeller, samt at yttermuren ser ut til å kunne fungere som forskaling. Det er den indre kistemuren som har stedvis rast ut. Enkelte bunnstokker / bunnsviller er ikke fundamentert pga dette, noe som gjør at vi ikke kan legge nytt gulv pr dags dato!

Vår tanke er at denne betongsokkelen kan fungere som sokkel til husets 2/3 som i dag er en ufunksjonell og dårlig råkjeller. Huset har ikke sig og gulvene er rette tatt i betraktning til husets grunnmur.

Hva vil kostnader for et slikt byggeprosjekt bli? Høyde i råkjeller er ca 180 cm.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere