Betong, Entreprenør, Maler, Murer, Snekker i Hedmark

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

978 Siste år
339 Siste 3 mnd
116 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Klevfos Industrimuseum - Fasaderehabilitering

Registrert Dato: Tirsdag 09. August 2011

Klevfoss Industrimuseum omfatter et tidligere fabrikkanlegg, Klevfos Cellulose og Papirfabrikk, opprinnelig anlagt i 1888. Fabrikkanlegget brant ned til grunnen i 1909, og ble i 1910-11 gjenoppført i tegl på de opprinnelige fundamentene fra 1888. Eiendommen, som er på ca. 80mål, ligger på nordsiden av Svartelva (Fløta), som renner vestover fra Gjestholmsjøen og ned i Mjøsa med utløp ved Hamar.
Anlegget hentet elektrisk kraft fra egen kraftstasjon og damanlegg i Svartelva.
Celluloseproduksjonen ble avviklet i 1969-70, mens papirproduksjonen og all virksomhet for øvrig ble avviklet i 1976. Hele fabrikkanlegget har siden da stått uoppvarmet. Store deler av det opprinnelige produksjonsmaskineriet er bevart. I samarbeid med Riksantikvaren ble anlegget restaurert og etablert som industrimuseum i 1983, Klevfos Industrimuseum, og drives i dag som en stiftelse under Norsk Skogmuseum.
Klevfos er ett av landets 11 teknisk-industrielle kulturminner som er spesielt prioritert hos Riksantikvaren. Fabrikkanlegget er vernet, og det stilles derfro spesielle krav til materialbruk og til bevaring av anleggets historiske og arkitektoniske egenart.
Prosjektet gjelder fasadereahbilitering / utbedring av murverk.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Betong, Entreprenør, Maler, Murer, Snekker

Murverk, Tegl, Utløp

Løten, Hedmark

Avsluttet: Tirsdag 06. September 2011