Isolering, Snekker i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

3323 Siste år
2090 Siste 3 mnd
193 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Lydisolering - tak og evt. Gulv

Registrert Dato: Torsdag 05. Desember 2019

Hei,
Vi har nylig kjøpt leilighet i 1880-gård, og gledet oss til innflytt. Vi har bodd mange steder, inkludert andre gamle bygård, så jeg trodde jeg hadde god kontroll på hva man kunne forvente. Skuffelsen var derfor stor når vi kom inn i den nye leiligheten og tydelig hørte vanlig prat fra leilighetene både under, og spesielt over. Vi kan ikke høre nøyaktig hva som blir sagt, bortsett fra enkelte korte, høye ord. Men de som bor over oss prater/krangler høytlydt ganske ofte. Vi hører mannen langt bedre en kvinnen i huset - bassen trenger igjennom.
Dette var for ca. 5 måneder siden, og vi håpet at lydnivået ville bli bedre etter sommerperioden og etter å ha pratet direkte med naboene. For å si det kort har det ikke vært så vellykket. For meg er dette nå nesten ulevelig, og jeg hadde aldri kjøpt leiligheten dersom jeg hadde visst om dette. Tror ikke vi kan gjøre noe om det via boligeierforsikringen vår (HELP) . Vi har vært i kontakt med dem angående en annen sak - skader i parkettgulv som ikke ble meldt av eieren i salgsprosessen. Nå etter flere måneder fikk vi endelig til en privatløsning der eieren skal dekke halvparten av kostnadene til skifting av gulvet i stuen. Men, mens gulv-reklamasjonssaken pågikk så spurte jeg også advokatene om de trodde vi hadde noen rettsaklige rettigheter/muligheter angående lyd/sjenerende naboer, og de sa bare at sånne saker pleier å være ekstremt vanskelige og tar veldig lang tid.
Derfor søker vi noen som kan: 1 - gulv isolering: vi har snakket det parkettselskapet som vi har vært i kontakt gjennom forsikringssaken (og som gå oss prisestimatet som selgeren var enig med) og de sier at de kan skifte ut gulvet i stuen allerede den 2. Januar. Siden vi har ventet i nesten et halvår på ´standby´, hadde det vært flott å få det til så kjapt som mulig. Men - tenkte på at dette hadde vært lurt å prøve å lydisolere litt under gulvet og siden den skal fjernes uansett. 2 - tak isolering: vi vet ikke helt hva som kan gjøres her og aner ikke hva det ville evt. Koste. Men dette er faktisk det største problemet vårt siden lydnivået fra naboene over er mye verre en de under.
Jeg vet at det er veldig kort varsel, men lurte på om noen hadde mulighet til å ta en befaring for eksempel neste uke? Vi må fremdeles møte med parkettselskapet for å bestemme nærmere hvilken type gulv som skal legges på nytt, og hvis vi kunne kombinert lydisolering samtidig hadde det vært flott. Hvis ja, hva innebærer en sånn befaring, og hva vil det evt. Koste?
Jeg har vedlagt et bilde av stuen samt en grov tegning av leiligheten.
Stuen er ca. 25 kvm., og takhøyde ca. 328 cm. Gulvet tror vi er muligens originalt tregulv (furu) .
PS
Beklager dårlig Norsk, hvis noe er uklart så ta kontakt så jeg kan utdype