Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Alarm og sikkerhet, Anleggsgartner, Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Riving, Rørlegger, Snekker, Taktekker, Ventilasjon i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Avsluttet

NOR 006-2020 Konkurranse, Nygårdsparken nedre del. Generalentreprise

Generelt
Bergen kommune ved Bymiljøetaten skal rehabilitere Nygårdsparken, nedre del.
Oppdraget omfatter grunnarbeider, anleggsgartnerarbeider, lednings- og kabelarbeider, betongarbeider og andre byggtekniske fag, vvs-arbeider, elektro og belysning.
Gressarealene har svært dårlig drenering, og en vesentlig del av arbeidene er dreneringstiltak.
i entreprisen ligger fjerning av bunnmasser i Langedammen og oppgradering av fontenedam og fonteneplass. Etablering av ny type fontene er ikke avklart og er derfor ikke med i mengdebeskrivelsen. Ny fontene vil være en byggherreanskaffelse. Fontener i Langedammen er inkludert i denne anskaffelse.
Entreprisen omfatter også bygging av teknisk bygg og trafobygg.
De opprinnelige tankene om parkens funksjoner og uttrykk skal beholdes og eventuelt tilbakeføres. Det må tas hensyn til parkens opprinnelige historikk og landskapsstil. Elementer i parken skal anses som fredete element (i henhold til Riksantikvarens bestemmelser).
Elementer som rehabiliteres skal ha god kvalitet i materialer. Utførelse og materialbruk skal der det er mulig være i samme type og dimensjoner som eksisterende element. Avvik fra dette kan aksepteres, men skal godkjennes av byggherren før det gjennomføres.
Nye elementer som innføres skal ha god kvalitet i materialer og formspråk.
Det gjøres oppmerksom på at deler av arbeidene kan tas ut av kontrakten.
Opsjon:
Området ved Gartnerboligen og arealet med midlertidig barnehage er ikke detaljprosjektert. Forutsatt at barnehagen blir avviklet som planlagt i august 2021, skal området oppgraderes i samsvar med mengdebeskrivelsen. Dersom opsjonen blir utløst, skal vederlaget baseres på de prisene som er gitt for hovedoppdraget, inkludert eventuell prisindeksregulering. Estimat for omfanget av arbeidet går fram av mengdebeskrivelsen. Merk at mengdene er anslagsvise.
Beliggenhet og adkomst
Anleggsområdet Nygårdsparken, nedre del, er avgrenset parkområde. Denne delen av parken har flere innganger:
- adkomst i søndre del er porten fra Thormøhlers gate mot Florida
- adkomst i søndre del, er inngang ved Gartnerboligen, fra Djervbanen ved Thormøhlens gate
- porter på østre og vestre side av parken
Kjøring til anleggsområdet må påregnes gjennom adkomsten fra Thormøhlens gate ved Gartnerboligen / Djervbanen. Kjøring i parken må avtales særskilt med Bymiljøetaten.
Anleggsområdet
Anleggsområdet omfatter de flate områdene i nedre del, samt «balkongene», områder opp mot «balkongene» og veien på oppsiden av Sangertrappen, mot Realfagbygget.
Orientering om grunnforhold i parken:
Arealene antas primært å bestå av jordmasser med vegetasjonsdekke, samt grusdekker og asfaltdekke på stier, veier og plasser. Hovedparkveien har maisdekke.
Massene er forurenset. Det er foretatt miljøundersøkelser og utarbeidet en tilstandsrapport som beskriver miljøundersøkelser, se bilag 1c.
Det skal ikke utføres sprengningsarbeider i parken, kun pigging.
Bunnmassene i Langedammen er forurenset.
Ved grunnundersøkelsene har det av hensyn til vegetasjon og røtter vært begrenset i hvilke delområder det har vært mulig å foreta grunnundersøkelser i, og hvor dypt man har kunnet grave. Ved gjennomføring av anleggsarbeidet kreves det at det generelt blir utført forsiktig graving og at parkens vegetasjon blir hensyntatt.
Det ligger kabler og ledninger i og langs stier og veger i anleggsområdet, som er i drift og som skal være i drift i hele anleggstiden. Det skal i tillegg legges kabler og ledninger for de nye tiltakene.
Fordi Nygårdsparken er en historisk viktig park, er det viktig at vegetasjon og trær, inkludert røtter, ikke blir skadet ved gjennomføring av anleggsarbeidet. All slik håndtering skal skje i samarbeid med Bymiljøetaten, og ingen inngrep skal skje før relevant fagperson har godkjent det.
Trepleier skal være til stede under arbeidet.
Faseinndeling.
Entreprenør skal foreslå faseinndeling for arbeidene.
Hovedparkveien er brukt som gjennomfartsåre for gående og syklende, samt kjøring for parkdriftens biler, og det er en forutsetning at parken skal holdes åpen i hele anleggsperioden.
Parken skal være belyst i hele anleggsperioden.
Entreprenøren må sette opp skilt ved parkinngangene med kart over anleggsområdet, der trafikkert området og riggplass er tydelig markert, og som viser gjennomgang for gående og syklende.
Hvis opsjonen blir utløst, blir dette gjort som siste del i prosjektet, eventuelt som bestilling i etterkant hovedområdet. Det kan bli aktuelt å gjøre deler av arbeidene parallelt med hovedarbeidene. Den midlertidige brakkebarnehagen forventes avviklet i løpet av høsten 2021.
Anbud id:
691317
  • Sted:
    Bergen
  • Registrert:
    Mandag 11. Januar 2021

Lignende oppdrag i Vestland

6 anbud