Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Foto og video, IT/Web og Support i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Nytt administrasjonssystem for Simulering for Akershus universitetssykehus HF - Med delkontrakter

Akershus universitetssykehus hf skal bygge nye lokaler til sitt Senter for medisinsk simulering (SimAhus). i den sammenheng har de til hensikt å anskaffe et nytt simuleringssystem (sim-system), ettersom det eksisterende systemet anses som utdatert og det ikke lenger fungerer slik det var tiltenkt. sim-systemet er ansvarlig for å styre og gjennomføre de medisinske simuleringsscenariene, og bestemmer hva som skjer i de ulike sceneriene. Anskaffelsen av et nytt sim-system vil hovedsakelig inkludere programvare og it/servere, i tillegg til kamera, lyd og annet av-utstyr.
Dagens SIMsystem leveres av Laerdal Medical as. Alt eksisterende utstyr, herunder lisensavtaler, er bygget på/tilpasset systemet til Laerdal. Dette er gjort for at systemet har skullet fungere optimalt, og for at det har skullet oppfylle sitt formål om trening og kompetanseheving. Det er planlagt å fortsette å benytte disse lisensavtalene, samt annet utstyr, ved bygging av det nye lokalet. SimAhus har også 7-10 høyteknologiske simulerings-/og treningsdukker fra Laerdal til en totalverdi på anslagsvis 4 millioner kroner. Det er ikke planlagt at disse skal byttes ut. Det er derfor nødvendig å anskaffe et sim-system som sikrer teknisk kapabilitet med det eksisterende utstyret. Det er kun Laerdal sitt eget sim-system som vil være teknisk kompatibelt med dette utstyret. Det er derfor besluttet å anskaffe en oppdatert versjon av det eksisterende sim-systemet fra Laerdal.
Anskaffelsen vil også omfatte kamera, lyd og annet av-utstyr. Denne delen av anskaffelsen vil koste ca. 0, 3 millioner kroner. Det er en forutsetning for hensiktsmessig og funksjonell drift av simuleringstreningen at dette utstyret kan integreres 100 % med det eksisterende utstyret fra Laerdal slik at det benyttes et felles system. En viktig årsak til dette er at dersom det benyttes flere systemer vil det sannsynligvis oppstå problemer, i form av forsinket informasjonsflyt, under debrifingen som gjennomføres etter selve simuleringen. Dette gjør det vanskelig å vurdere hvorvidt helsepersonellet handlet riktig, og raskt nok underveis i det simulerte scenarioet. Dette vil redusere kvaliteten på treningen og motvirker selve formålet med bruken av slikt utstyr. De leverandørene som leverer slikt av-utstyr har ikke egne sim-systemer som kan integreres mot dette.
Det er gjort en kartlegging hos andre ledende simuleringsentre i Norge og kartlagt hva slags system som brukes og leverandører av disse. Det er gjennomført en markedsundersøkelse for å undersøke om flere leverandører kan levere video, kamera og av-utstyr som er 100% teknisk kompatibelt med sim-systemet som anskaffes fra Laerdal. i markedsundersøkelsen ble det tatt kontakt med tre leverandører, og avhold møter med to, som ble ansett som representative for markedet. Markedsundersøkelsen viste at det ikke er andre leverandører enn Laerdal Medical as som kan levere video, kamera og av-utstyr som er 100% teknisk kompatibelt med sim-systemet fra Laerdal.
Vi anser etter dette at vi har god oversikt over markedet og vår vurdering er per nå at det av tekniske årsaker kun er én leverandør som kan levere i henhold til våre behov.
Akershus universitetssykehus har derfor til intensjon om å inngå avtale med Laerdal Medical as.
Anbud id:
666817
  • Sted:
    Bærum, Asker Lillestrøm, Nordre Follo, Ullensaker, Nesodden, Frogn, Vestby, Ås, Enebakk, Lørenskog, Rælingen, Aurskog-Høland, Nes, Gjerdrum, Nittedal, Nannestad, Eidsvoll, Hurdal  Vis alle
  • Registrert:
    Tirsdag 1. September 2020

Lignende oppdrag i Østfold

1 anbud