Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Bedriftsrådgivning, IT/Web og Support i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

Oppdrag - Rapport om bruk av tillitstjenester i Norden og Baltikum

Bakgrunn
eIDAS-forordningen er en forskrift på europeisk nivå som setter felles regler for grenseoverskridende bruk av nasjonale elektroniske identifikasjonsmidler og et sett med tillitstjenester; elektroniske signaturer, elektroniske segl, tidsstempel, elektronisk leveringstjeneste og autentisering av nettsteder samt kvalifiseringsprosedyre for leverandører av tillitstjenester. Forordningen ble vedtatt i 2014 og er gradvis innført i hele eu / eØs-området.
nobid - Nordic-Baltic eID Cooperation Project, er et prosjekt under Nordisk Ministerråd for å lette bruken av nasjonale elektroniske identiteter til tilgang til offentlige tjenester fra andre land. nobid samarbeider med politiske eksperter og tekniske eksperter fra de åtte landene i Norden-Baltikum. nobid produserer statusrapporter og setter i gang samarbeidsaktiviteter som stimulerer bruk av landets eIDer over landegrensene i regionen.
Formål
Online-tilgang gjelder for de fleste typer tjenester i disse dager. Det er vanlig å bruke nasjonal eID for å rapportere inntekter, søke om utdanning, få tilgang til e-resepter og andre offentlige og private tjenester. Slike tjenester vil imidlertid i mange tilfeller stole på andre elektroniske tjenester, f. Eks. Elektronisk tidsstempling eller elektronisk signering. Dette kompliserer utvidelser over landegrensene av slike tjenester, da disse tjenestene kan være underlagt spesifikk nasjonal jurisdiksjon og praksis.
Analysen skal etablere kunnskap om nåværende og planlagt bruk av eIDAS tillitstjenester, og muligens andre lignende tjenester, med fokus på viktigheten av et tilbud med et sett med digitale tjenester på tvers av landegrenser. Analysen vil fungere som utgangspunkt for videre analyse, initiativer og prosjekter relatert til bruk av tillitstjenester i forhold til grenseløs digital tjenestelevering.
Anbud id:
633854
  • Sted:
    Oslo
  • Registrert:
    Mandag 16. Mars 2020