Bedriftsrådgivning, Grafisk design, Prosjektleder, Webutvikling i Akershus

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1563 Siste år
970 Siste 3 mnd
112 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

P 07-19 Prekvalifisering: Brukermedvirkning og samhandling i byggeprosjekter - Bærum kommune - StimuLab

Registrert Dato: Mandag 02. Desember 2019

Prosjektet
Bærum kommune ser behov for prosessinnovasjon i byggeprosjekter, som kan resultere i bedre samhandling med fokus på fremtidsrettede prosjekter, gode prosesser for brukermedvirkning og felles forståelse av mulighetsrom og prosjektrammer. Særlig knyttet til tidligfase-prosesser i byggeprosjekter.  
Med dagens prosess har vi utfordringer med brukerinvolvering, som kommer for sent inn i våre prosjekter, noe som gjør det utfordrende å skape best mulig bygg og lokalmiljøer for innbyggerne.  
I StimuLab-prosjektet skal det være et særskilt fokus på den første delen av byggeprosjekter, fra valg av tomt til teknologiske- og arkitektoniske løsninger er avklart. Gjennom forbedrede prosesser tidlig i et byggeprosjekt vil det kunne skapes gode og funksjonelle prosjekter, som ivaretar fremtidens behov og sikrer at vi ikke bygger gårsdagens tekniske løsninger.  
Vårt mål er at en nyskapende prosessmetodikk, der fokus på brukermedvirkning og involvering av relevante aktører, vil gi merverdi til våre prosjekter, uten at det går ut over forutsetninger som tid, kostnad og ønsket kvalitet.  
Ny prosess vil først testes ut på et pleie- og omsorgsprosjekt. Når en suksessfull prosess er etablert med Pleie og omsorg, vil denne bli tatt i bruk i alle nye prosjekter og bli en del av kommunens rutine. StimuLab-prosjektet skal også levere en metode-/prosessbeskrivelse som kan spres til andre kommuner. Bærum kommune har stor tro på at prosessinnovasjon vil gi stor merverdi til oss og andre kommuner, fylkeskommuner og statlige utbyggere.
Mål for anskaffelsen
Gjennom denne anskaffelsen ønsker vi å få inn riktig kompetanse for å få gjennomført et godt StimuLab-prosjekt. Alle StimuLab- prosjekter skal følge den triple diamanten og leverandøren må tilby kompetanse på gjennomføring av alle diamantene, selv om vi ved oppstart av prosjektet ikke vet hva leveransen er. Diagnosefasen vil avdekke hva leveransen vil være og hvor langt man kommer i implementering.
Siden prosjektet er en del av StimuLab, skal det ha en åpen og eksperimenterende tilnærming og det er derfor ikke gitt på forhånd hva den konkrete leveransen i hvert prosjekt vil være. Men prosjektene skal resultere i en forankret og forpliktet løsning som enten er implementert eller skal implementeres, eller en plattform for videreutvikling. Dette vil avhenge av prosjektets kompleksitet og størrelse og avdekkes nærmere i diagnosefasen.
Roller og ansvar
Bærum kommune er prosjekteier og oppdragsgiver for prosjektet.
Difi gjennomfører denne anskaffelsen på vegne av oppdragsgiver, som del av StimuLab.
Budsjett: kr 2.500.000,-  + opsjon på inntil kr 2.500.000,-. ekskl.mva.
Avtalens varighet: Prosjektet er klart til å starte opp så fort anskaffelsen er ferdig.
Kontrakten skal vare 1 år med mulighet for forlengelse inntil 1 + 1 år.


Referansenummer:  19/01458