Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Trøndelag

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Trøndelag
Avsluttet

Prosjekt 11781 Vitenskapssenter Kalvskinnet Konsulentoppdrag H002 Mulighetsstudie

Vitensenteret i Trondheim har i samarbeid med ntnu/UBiT utviklet et konsept for etablering av nye lokaler for Vitensenteret samt magasiner for Vitenskapsmuseet på Kalvskinnet. Med utgangspunkt i dette konseptet er det utarbeidet to alternative forslag til reguleringsplan med konsekvensutredning som lå ute til offentlig ettersyn sommeren 2011. De foreliggende to forslag til reguleringsplan (vedlagt) illustrerer utfordringer på eiendommene.
Underveis i planprosessen har Kunnskapsdepartementet bedt Statsbygg vurdere muligheten for en full utbygging av et nytt samordnet senter for de tre institusjonene, noe som endrer forutsetningene i det foreliggende utviklingskonseptet. Videre har høring av planforslaget synliggjort begrensninger knyttet til forholdet mellom utbygging og verneinteresser. Statsbygg ønsker derfor å gjennomføre en mulighetsstudie som utreder i hvilken grad foreliggende planforslag svarer på brukernes behov, samt vurdere alternative måter å løse oppgaven på. Mulighetsstudien skal ta særskilt hensyn til kulturminneverdiene, slik disse beskrives i høringsuttalelsene til planforslaget. De viktigste utfordringene vil være å vurdere volum (fotavtrykk og gesimshøyder på ny bygningsmasse) og de funksjonelle sammenhengene i det nye bygningskomplekset (nytt og gammelt). Se nærmere beskrivelse av utfordringene under pkt. 2. 2.
Mulighetsstudien skal legges til grunn for revidering av foreliggende reguleringsplan. Videre skal mulighetsstudien legges til grunn for en dialog med Trondheim kommune og antikvariske myndigheter, herunder Riksantikvaren. Planforslaget skal sendes Trondheim kommune til ny behandling i løpet av februar 2012. Det er derfor en absolutt forutsetning for dette arbeidet at det gjennomføres i perioden 1. Desember 2011 til 31. Januar 2012.
Det er satt i gang en revisjon av det foreliggende rom- og funksjonsprogrammet for virksomheten som skal ligge til grunn for mulighetsstudien. Denne vil være ferdigstilt før arbeidet med mulighetsstudien igangsettes.
Anbud id:
172279
  • Sted:
    Trondheim
  • Registrert:
    Tirsdag 1. November 2011

Lignende oppdrag i Trøndelag

4 anbud