Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Alarm og sikkerhet, IT/Web og Support i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Rammeavtale for levering av elektronisk legemiddelhåndtering

Velferdsteknologi i Drammen kommune
Oppdragsgiver skal være en foregangskommune på velferdsteknologi og levere tjenester med høy kvalitet og sikkerhet til sine brukere. Velferdsteknologi skal understøtte oppgaver og prosesser som brukere, pårørende og medarbeidere har nytte av og bidrar til at Drammen når sin visjon en større, smartere og sunnere kommune.
Dagens legemiddelhåndtering
i dag oppbevares legemidler til lagerhold på medisinrom med tilgangsbegrensning. Klargjorte legemidler oppbevares i låst medisintralle med en skuff til hver pasient.
Ordinering av legemidler gjøres av lege i legemiddelkort i epj (Gerica). Utskrift av legemiddelkort brukes ved utdeling og istandgjøring av legemidler.
Istandgjøring og utdeling av legemidler dokumenteres manuelt på papir umiddelbart etter at oppgaven er utført. Det dokumenteres dobbeltkontroll ved istandgjøring når det er krav om det. Ved utdeling dokumenteres det med en signatur for legemiddeldosett, en signatur for legemidler i multidosepose og en signatur per legemiddel for andre legemidler. Det dokumenteres også årsak dersom legemiddel ikke blir gitt. på ett A4 ark får man informasjon om utdeling til pasient for en hel måned. Dokumentasjonen arkiveres i pasientjournalen.
Helsepersonell fører daglig regnskap for alle a‐ og b‐preparater som viser mottak og uttak iht. Krav om regnskap i forskrift om legemiddelhåndtering for virksomheter og helsepersonell som yter helsehjelp, § 9, med tilhørende rundskriv.
Narkotikaregnskap og kontroll med legemidler i reseptgruppene a og b. Virksomheten skal:
- Dokumentere alle mottak og uttak av legemidler i reseptgruppe a, herunder hva den enkelte pasient har fått av slike legemidler. Dokumentasjon skal være oppdatert til enhver tid og oppbevares i minst 5 år.
- Ha oversikt over alle mottak og uttak av legemidler i reseptgruppe b. Mottatt mengde skal sammenholdes med faktisk bruk på enhetsnivå.
Fremtidens legemiddelhåndtering - Elektronisk legemiddelhåndtering
Legemiddelhåndteringskjeden starter med ordinering av et legemiddel, via levering fra apotek/grossist fram til klargjøring og utdeling av legemiddelet. i elektronisk legemiddelhåndtering brukes ikt-løsninger til å utføre og dokumentere de ulike trinnene i legemiddelhåndteringskjeden for å sikre at riktig pasient får riktig legemiddel, i riktig dose, til riktig tid og på riktig måte.
målet med anskaffelsen
--Øke kvaliteten og pasientsikkerheten ved hjelp av elektroniske systemer i legemiddelhåndteringskjeden, fra klargjøring og utdeling av legemidler basert på legens forordning med mulighet for identifisering av pasient.
--Etablere nye verktøy for helsepersonell der mulighet for bruk av elektronisk lesbar strekkode i kombinasjon med eksisterende verktøy/systemer sikrer en tryggere legemiddelhverdag.
--Forebygge misbruk/svinn fra legemiddellageret til eget bruk gjennom tilgangsstyrt lager av a‐ og b‐preparater og automatisk generert narkotikaregnskap med detaljert historikk for alle mottak og uttak.
--Redusere lagerbeholdning og kassasjon av legemidler gjennom elektronisk lagerstyring og automatisk generering av bestilling til apotek/grossist.
--Generere rapporter med reell forbruksstatistikk til evaluering av legemiddelbruk.
Lovkrav til legemiddelhåndteringen
Legemiddelhåndtering i Drammen kommune skal være i samsvar med Forskrift om Legemiddelhåndtering som yter helsehjelp med tilhørende Rundskriv (is-7/2015) og Helsepersonelloven.
Befaring
Det arrangeres befaring på bo og servicesentrene for tilbyderne som blir invitert til å inngi tilbud. Dato for befaring blir opplyst etter prekvalifiseringen.
Språk
Alle tilbudsdokumenter skal utarbeides på norsk. Befaring og forhandlinger skal foregå på norsk.
Anbud id:
449033
  • Sted:
    Drammen
  • Registrert:
    Mandag 23. Januar 2017

Lignende oppdrag i Østfold

1 anbud