Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Vann & avløp i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2003 Siste år
709 Siste 3 mnd
171 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Rehabilitering av groruddammen 136-2009

Registrert Dato: Mandag 30. November 2009

Groruddammen tilfredsstiller ikke myndighetenes krav. Dameier Oslo kommune har derfor planlagt å gjennomføre nødvendige forsterkningstiltak på dammen.
Groruddammen er en murt steindam med lengde ca. 25 meter og maksimal høyde ca. 3,7 meter. Dammen er fundamentert på fjell. Magasinet reguleres ikke aktivt, men det finnes en bunntappeluke som muliggjør senking av magasinet. Hensikten med arbeidene er sikring av tilfredsstillende stabilitet og flomavledning i forhold til gjeldende regelverk.
Oppdragsgiver ønsker to alternative tilbudsløsninger av Groruddammen:
Alternativ 1:
Bevaring og forsterkning av eksisterende dam med påstøp av betongplate på dammens vannside og krone for å tilfredsstille NVEs krav til stabilitet. Betongplaten forankres med bolter til fjell og eksisterende dam.
Alternativ 2:
Det andre alternativet består i å rive eksisterende dam og mure opp en ny av den lokale bergart nordmarkitt (syenitt) med betong kjerne og blokker lagt i mørtel (sementbasert lim). Dette alternative skal også tilfredsstille NVEs krav til stabilitet.
Det er ikke tatt stilling til hvilket alternativ som skal velges, men kostnader vil tillegges vekt. Vi ønsker derfor at tilbydere skal prise begge alternativer.?
? Eksisterende gangbru og fundament i betong fjernes.
? Eksisterende rekkverk på damkronen fjernes.
? Erstatting av eksisterende bunntappeluke gjøres med en ny rustfri ventil.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere