Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Anleggsgartner, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Avsluttet

Rv. 13 Tyssedal Nasjonal turistveg Hardanger

Rv. 13 frå låtefoss til Kinsarvik skal frå sommaren 2012 vera ein del av Nasjonal turistveg Hardanger. Tyssedal med Norsk vasskraft- og industristadmuseum (nvim) er ein viktig attraksjon på denne ruta. Sidan attraksjonane i Tyssedal ikkje er synlege frå riksvegen og avkøyringane kjem tett etter to lange tunnelar er det planlagt tiltak som kan gjera Tyssedal meir synleg og tilgjengeleg for vegfarande turistar.
Hovedgrepet er å byggja om ei 670 m lang strekning mellom Tyssedalstunnelen og Okslatunnelen frå veg til gate. Heile denne strekninga vert utforma med ein gateprofil som inneber fjerning av trafikkøyar og vegrekkverk, smalare vegbane og fortausløysing. Frå Samfunnshuset og til snarvegen opp til skulen er det planlagt fortau på begge sider over ein lengde på 170 m. Fartsnivået vert regulert av 5 fartshumpar. To av desse er kombinert med kryssingar av Rv. 13 i oppmerka gangfelt.
Dagens lysmaster (29 stk.) skal erstattast med nye master og ny armatur. Det er planlagt ei enkel opparbeiding av eit utsiktspunkt på eit platå på nedsida av riksvegen. Hoved-elementet på denne plassen er ein lang kurva benk i natursteinsmur med sitjeflate i tre. i tillegg enkelt grusdekke, beplantning og same rekkverk som langs gangvegen.
Anbud id:
194679
  • Sted:
    Ullensvang
  • Registrert:
    Tirsdag 8. Mai 2012