Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Betong, Entreprenør, Maler, Stålarbeider i Agder

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Agder
Avsluttet

Store Torungen fyr - Rehabilitering av fyrtårn

Store Torungen fyr ligger på en øy utenfor Arendal, Agder fylke. Fyrstasjonen er fredet etter kulturminneloven §§15 og 19 som innebærer at alle bygningsmassen og området rundt er fredet. Noe av fyrområdet er en del av av Raet landskapsvernområdet. Boligene, uthuset og naustet disponeres og drives i samarbeid med Torungensvenner og Aust-Agder turistforening. Fyrtårnet og maskinhus disponeres av Kystverket.
Fyrtårnet på Store Torungen fyr er av støpejern og sammensatt av 12 delt tårnringer samt en fotring, fundamentsåle av betong, 7, 9m diameter på bunnflens og 4, 1m i diameter i toppen. Lysets høyde er på 43, 3 m og tårnet er 34m høy. Fyrtårnet ble sistegang malt i 2004. tårnet er i god stand.
Tiltataket består i hovedsak av overflatebehandling av støpejernstårn, betong sokkel og rekkverk fra naustet til fyret. Utførende entreprenør på støpejern og stål skal ha god kunnskap om, og erfaring med, antikvarisk restaurering av slike materialer i korrosive miljøer. Det er i hovedsak pussing og maling av tårnet og galleri samt rekkverk fra naust til fyret på ca. 130m. tårnet er siste gang malt i 2004. Det har oppstått krakkelering i overflaten etter tid og har begynt å flasse av. Det skal utføres et grunndig forarbeid for å få et godt resultat.
Objektkonservator Jan Petter Brennsund ved Norsk folkemuseum skal bistå entreprenør for gjennomføring av arbeidene, og gi faglig veiledning under utførelsesperioden.
Anbud id:
641018
  • Sted:
    Arendal
  • Registrert:
    Torsdag 30. April 2020

Lignende oppdrag i Agder

5 anbud