Blikkenslager, Snekker, Taktekker i Rogaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

822 Siste år
234 Siste 3 mnd
65 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Taktekking, målning av fasad, skiftning renner nedlöp beslag

Registrert Dato: Mandag 17. Desember 2012

Prisuppgift önskas uppdelad på

taktekking ( + ev skador på underliggande tak enligt bedömning nedan),
målning av fasaden ( + ytterligare isolation av väggen om det anses behövligt),
byte av renner nedlöp och beslag,

Bilder på huset och taket kan ses med hjälp av google maps / earth.
Hetlandsgata 30, stavanger

Beskrivning efter taktsingeniör:


Takkonstruksjon

Her vurderes ventilering samt synlige tegn til fukt, sopp, råte og treskadeinsekter på tilgjenglige steder. Tilfeldige stikktakinger foretas. Det er ikke flyttet på lagrede gjenstander og lignende.

Vurdering

Takkonstruksjonen befinner seg i en annen seksjon og av den grunn ikke nærmere vurdert. Tilstandsgrad er av den grunn basert seg på visuell besiktigelse fra bakknivå. Det er på befaringen ikke observert svikt i taket som kan indikere at konstruksjonen ikke er i tråd med god byggeskikk i byggeåret. Det er observasjoner fra bakkenivå på tre sider som danner grunnlag for tilstandgraden.

TG 1

Det synes å være inntrukket balkong i byggets loftsetasje, denne er ikke kontrollert og vurdert. Risiko og ansvar påhviler normalt eier av seksjonen alene. Antatt også eventuelle følgeskader.
T aktekking

Undersøkelsen omfatter visuell vurdering av taktekkingsmaterialer. Her kommenteres også undertak, vindskier og gesimser.

Vurdering

Taket er tekket med teglstein av eldre dato, steinen ligger dels ujevnt og dels med lite omlegg i valm og møneoverganger. Løst stubord i kasse under takrenne gir indikasjoner på takvann

mellom sutak og takstein. Taket bør skiftes snarest av sameiet.

Levetid

Byggforskserien 700. 320: Intervaller for vedlikehold og utskifting av bygningsdeler. Tegltakstein: Kort intervall 30 år, lang 60 år.
Omlegging. Steiner, sløyfer, lekter og undertaksbelegg fjernes. Skader på undertaket repareres. Tekningen bygges opp på nytt. Det er ikke nødvendig å skifte steiner av god kvalitet så sant de kan brukes på nytt.

Vedlikeholdsintervaller 10 - 40 år, defekte stein byttes / erstattes.Renner, nedløp og beslag

Undersøkelsen omfatter visuell vurdering som gjelder mekanisk skade, rust m. M.

Vurdering

Renner og beslag må skiftes sammen med taktekking.

TG 3

Det er av betydning at overgang mellom 28 og 30 er tett med tilfredstillende lufting mellom byggene. Lekkasjer i overgangen kan medføre skader på underliggende konstruksjon. Overgangen antas å være fellesanliggende mellom 28 og 30 og de enkelte seksjoners andelsbrøker.

Levetid

I hht. Byggforskseriens byggedetalj 700. 320 Intervaller for vedlikehold og utskifting av takrenner / nedløp. Kort intervallutskifting 20 år, lang intervall 30 år. Utskifting. Gamle renner og nedløp fjernes. Nytt rennesystem inklusive beslag og rennekroker monteres. Alminnelig vedlikeholdsintervall for renner og nedløp hvert 2. - 3 år. Etter bladfall på høsten anbefales gjennomgang av renner og nedløpsrør for rengjøring. Frakoblete eller nedløp med lekkasjer kan utgjøre stor skade på til / underliggende bygningsdeler.

Samme forventbare levetid anses å være gjeldene også for øvrige beslag i overganger på taket. Takhatter av sink og stelehvite med samme utskiftingsintervall.Veggkonstruksjon og utvendige fasader

Her gjøres en visuell kontroll av konstruksjon og fasader, med tilfeldig valgte stikktakinger der det er treverk. Det gjøres oppmerksom på at vurderinger av fasadene er foretatt fra bakkenivå.

Vurdering

Fasade mot vei er stort sett i bra stand med normalt vedlikeholdsbehov. Det samme gjelder fasade mot nr. 32 og på baksiden mot felles uteområde. Fasadene har generelt sett behov for

normalt vedlikehold. Kledningen i synlige deler fra bakken er i god stand mot nr. 28.

TG 1

Av anmerkninger kommenteres følgende: Vannstokk mot vei anbefales å beslå med beslag, samt at avslutning i inngangsportal skulle vært lenger inn mot portalens hjørnebord. Videre

anses overgang mellom denne bygningen og nr. 28 å være forbundet med risiko.

Levetid

I hht. Byggforsk byggedetalj 700. 320. Intervaller for vedlikehold og utskifting av bygningsdeler. Kort intervall 20 år, lang 60 år for trekledning.

TG 2.