Betong, Blikkenslager, Elektriker, Entreprenør, Glassarbeider, Kulde & varme, Maler, Murer, Radon, Snekker, Taktekker, Ventilasjon i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

5343 Siste år
1287 Siste 3 mnd
359 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Tilbudsnr 430289 Prosjekt 2435105 Tak og fasadearbeider Bygning 38 - Prekvalifisering

Registrert Dato: Fredag 20. April 2012

Dette angår prekvalifisiering for et bygg og anleggsprosjekt - prosjekt 2435105 Tak og fasadearbeider bygning 38 på Akershus festning. Prosjektet skal gjennomføres som en hovedentreprise med arbeid på flere fagområder. Det stilles særskilte krav til kompetanse og erfaring innenfor mur og puss samt erfaring og kompetanse for rehabilitering av verneverdige og antikvariske bygg.
Bygning 38 (Myntgata 1) inngår i Verneplan for Akershus festning og verneklasse I.
I løsningsdokument av 12.06.2007 ble det foreslått at bygg 38 skulle rehabiliteres lett på kort sikt (3-5 år) og at bygget på lengre sikt total-rehabiliteres.
Dette prosjektet omfatter kun arbeid med klimaskjermen, dvs. grunnmur, fasader og tak, samt radonsperre mot grunnen. Behov i denne sammenheng er å rehabilitere slik at klimaskjerm oppnår god teknisk tilstand og bygget framstår flott estetisk i samsvar med den kulturhistoriske verdi bygget har. Byggets klimaskjerm skal rehabiliteres etter antikvariske prinsipper. Bygget benyttes i dag som kontor for Forsvarsdepartementet og Forsvarets ledelse.
Prosjektet beskriver rehabilitering av fasader, vinduer og tak samt arbeid med radonsperre av grunnen. Setninger i grunnen skal overvåkes i tiden fram mot prosjekt for innvendig rehabilitering.
Dette omfatter nedhugging av nødvendig mengde puss, utbedring av skadet murverk, pussing av fasade inkludert trekning av gesimsbånd og rehabilitering av betong i gesims og balkong. All puss hugges ned fra gavlen mot bygg 39, antatt nedhugging varierer med 30-60%.
Full restaurering av eldre vinduer bl.a. i 4 etg. og oppmaling av øvrige vinduer.
Ettersyn og funksjonstest dører og vinduer. Skifte taktekking, samt alle nedløp, vindusbeslag og beslag på gesimsbånd i fasaden. Ettersyn og justering av solavskjerming. Utskiftning av råteskadete deler i gradrenner og undertak, samt utskiftning av råteskadet treverk i takkonstruksjonen ved vindu.
Demontering av elektroteknisk utstyr og lufteventiler, på tak og fasade, som ikke lenger er i bruk. Oppmaling av ventilasjonsrister og andre deler tilknyttet ventilasjonsanlegget på utvendig tak, med tilhørende beslag.
Det vil være mer detaljerte opplysninger om dette i det komplette konkurransegrunnlaget og flere rapporter som er utarbeidet av forskjellige fagmyndigheter.