Alarm & sikkerhet, Anleggsgartner, Arkitekt, Asfaltering, Betong, Brannsikring, Drenering, Elektriker, Entreprenør, Glassarbeider, Gulv, Kraner & løfteutstyr, Kulde & varme, Maskinentreprenør, Mekaniske verksteder, Prosjektleder, Riving, Rørlegger, Sanering, Snekker, Solskjerming, Stålarbeider, Steinlegger, Taktekker, Varmepumpe, Ventilasjon i Buskerud

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

11246 Siste år
8160 Siste 3 mnd
463 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Tilbygg/ombygging Borgestubakken 1- legesenter og helsestasjon

Registrert Dato: Tirsdag 23. Februar 2021

Borgestubakken 1 blir ofte referert til som «Bankbygget» i Sigdal, da det opprinnelig huset den lokale sparebanken. Bygget har også huset likningskontor, lensmann, posten og sportsbutikk.  Bygningen består av to nesten like sidefløyer, bundet sammen av en midtfløy. Sidefløyen mot vest er eldst, sannsynligvis fra slutten av 60- eller begynnelsen 70-tallet. Sidefløyen mot øst ble bygget i 1979 og midtfløyen stod ferdig i 1988. Vestfløyen består av førsteetasje, underetasje og kjeller. Sparebanken holdt til i underetasjen og kjelleren, men disse arealene har nå stått tomme i noen år. I første etasje er det i dag legesenter. Østfløyen består av førsteetasje og underetasje. Posten hadde tidligere filial i underetasjen, men flyttet ut for noen år siden. I første etasje har det de siste årene vært utleieleiligheter, men dette ble avviklet da kommunen kjøpte bygget i 2018. Midtfløyen står også tom i dag; her har det inntil nylig vært treningssenter i underetasjen og utleieleiligheter i førsteetasje. Bygningen har bærekonstruksjon i betong og yttervegger og takkonstruksjon av tre. I gamle tegninger omtales etasjene som kjeller, 1. og 2. etasje; vi har endret dette til kjeller, underetasje og 1. etasje, iht. etasjebenevning ved matrikkelføring.
Beskrivelse av tiltaket
Sigdal kommune ønsker å beholde det eksisterende legesenteret i bygget, samt å etablere et kommunalt helsesenter ved å flytte noen av sine egne helsetjenester dit. Hele førsteetasje, samt deler av underetasje og kjeller, skal bygges om innvendig for å få en hensiktsmessig planløsning. Legesenteret blir liggende i førsteetasje i vestfløyen, der hvor det ligger i dag, men med ny planløsning og med personalrom i midtfløyen; markert med turkis farge i vedlagte plantegninger. De kommunale tjenestene, markert med gul farge i plantegningene, legges i førsteetasje i østfløyen og deler av midtfløyen, samt deler av underetasjen i øst- og midtfløy. En kommunal frivillighetssentral legges i underetasjen i midtfløyen. Legesenter og helsestasjon får felles garderobeløsning i underetasjen i vestfløyen. I kjelleren legges tekniske rom, bøttekott, samt arkiv- og lagerrom. Det er også plassert et teknisk rom i underetasjen i østfløyen. Resterende arealer i underetasje og kjeller, som vises hvite i plantegningene, avsettes til lokaler for utleie; disse arealene inngår ikke i hovedprosjektet, men skal med som opsjon. To nisjer ved eksisterende innganger i 1. etasje bygges inn, totalt 4,5 m². Det etableres takoverbygg over nye hovedinnganger. Lasterampe foran underetasje utvides med 10 m² og endres til terrasse. Vindusinndeling i 1. etasje endres noe for å tilpasse til ny planløsning. Det settes inn flere ytterdører. Bygget har i dag tilgjengelighet fra bakkeplan i underetasje og førsteetasje. For å oppnå tilgjengelighet mellom etasjene innvendig, skal det installeres heis sentralt i bygget. I mellomfløyen er det et sprang i gulvet i første etasje; her monteres det løfteplattform. Prosjekteringen skal følge krav i TEK17 mht. universell utforming.