Anleggsgartner, Arkitekt, Asfaltering, Betong, Blikkenslager, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Prosjektleder, Rørlegger, Snekker, Stålarbeider, Vann & avløp, Ventilasjon i Rogaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

4065 Siste år
1212 Siste 3 mnd
351 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Toalettbygg og parkeringsanlegg Refsnes

Registrert Dato: Tirsdag 21. Mai 2019

Toalett, servicebygg og parkeringsplass på Refsnes ble påbegynt som skisseprosjekt i mai
2016. Etter flere presentasjoner i arkitekturrådet ble prosjektet godkjent på detaljnivå i
oktober 2017. Prosjektet består av en parkeringsplass som skal ha plass til minst 25 biler,
HC-toalett og et vanlig toalett med tilhørende servicerom/teknisk rom. I tillegg skal det være
nedgravd avfallsløsning (Molok eller tilsvarende), container for engangsgriller. I dag er det
et lite toalettbygg i tegl ved inngangen til sanddynene, antagelig med septiktank. Dette skal
rives og erstattes av nytt bygg. Tomten er i enden av en blindvei og fungerer som en slags
snuplass.
I vårt prosjekt er det lagt opp til å etablere en sirkulær parkeringsplass som også kan
benyttes som snuareal. Avgrensingen er planlagt som en beplantet kant av p-plassen med
planter som brukes for å holde på sanden i klittene. Det er planlagt en raus og oversiktlig
situasjon ved innkjørselen, gode arealer til kjøring i begge kjøreretninger, og stor
svingradius slik at man også kan kjøre og snu med store kjøretøy på p-plassen. Plassen er
også tilpasset avfallsbil. Planen er at man parkerer ut mot sirkelen inn mot plantefeltene. På
Orrestranda har noe liknende vært vellykket.
Programmet er samlet i en aluminiumstruktur med streng geometri av diagonal stilte hele
selvbærende plater. Der den er godt synlig.Toalettbygget er plassert inn som del av
sirkelen, som en megler/ port ut til naturen og sanddynene. Man må i gjennom strukturen
for å komme ut til stranden. Den rammer inn landskapet i en ramme som et bilde før man
går ut i landskapet og beveger seg mot stranden og havet.
Prosjektet er utformet i aluminiumsplater som skal fungere som konstruksjon,
romdannende skiver, vegger og tak. Det er glassdører inn til toaletter med frostet overflate
og aluminiumprofiler, slik at det kommer dagslys inn om dagen og at toalettenes elektriske
lys, lyser opp utsiden om natten. Innsiden av toalettene er planlagt som hele aluminiums
overflater/plater, i gulv, vegger og himling. Ideen er at prosjektet fremstår som en ren
aluminiums konstruksjon av rå materiale, og tåle den patinering som vil blir som resultat av
der den er plassert og bruk.
Det er et mål at anlegget blir mest mulig selvforklarende for besøkende, både når det
gjelder kjøring, parkering, gangveier, informasjon og opphold. Anlegget som helhet skal
ønske publikum velkommen til en fin landskapelig og arkitektonisk opplevelse, og brukbare
og gode servicefunksjoner.


Referansenummer:  19/387