Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, Elektriker, Entreprenør, Glassarbeider, Rørlegger, Snekker, Stålarbeider, Ventilasjon i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

TP11570/12178 K301 Utstillingsveksthus Tøyen Klima- og energiløsning. Opsjon tekniske arbeider

Denne veiledende kunngjøringen er knyttet til Statsbyggs pågående planlegging for nytt utstillingsveksthus for Universitetet i Oslo, lokalisert ved Sirkustomten som ligger inntil Botanisk hage på tøyen, Oslo. Statsbygg er Norges største sivile byggherre og bygger for offentlig formål. Statsbygg ønsker i den kommende konkurransen å invitere kompetente firmaer eller miljøer, nasjonalt eller internasjonalt, innen prosjektering og utførelse av klima- og energisystemer, eller veksthussystemer, til å utvikle og levere den beste løsningen for klimatisering og energibruk for det nye utstillingsveksthuset. Areal utstillingsareal utgjør cirka 1870 m2 med arealer for tropisk sone, middelhavsavdeling, ørken- og savanneavdeling. Samlet bruttoareal utgjør cirka 3. 400 m2.
Det stilles strenge klimakrav i utstillingsarealene, og samvirket med plantemassen er betydelig (transpirasjon). Det er vesentlig fokus på å utvikle løsninger som sikrer god energiøkonomi og som ivaretar god plantehelse. Man antar at det må legges til grunn en form for semi-lukket løsning. Det vil i nær framtid (4. Kvartal 2012), bli utlyst en begrenset konseptkonkurranse for klima- og energiløsning av utstillingsveksthuset, med sikte på å inngå kontrakt med vinneren for prosjektering og bygging av det valgte konseptet. Det vil bli gitt nærmere informasjon om godtgjørelse og betingelser for deltakelse i konkurransen i endelig utlysning.
Konkurranse bygger på et forprosjekt for veksthuset utviklet av arkitektene Stein Halvorsen as med rådgivere. Oppdragsgiver for Statsbygg er Kunnskapsdepartementet.
Denne kunngjøringen har som formål:
- å forberede aktuelle leverandører i markedet for den kommende konkurransen. Det søkes aktører med evne, interesse og kompetanse for å utvikle gode løsninger for klimatisering av utstillingsveksthus
- å forberede potensielle aktører til å styrke og supplere nødvendig kompetanse for oppgaven og til å se potensialet for egen leverandørutvikling
- å markedsføre prosjektet og å trigge interesse for entreprisen
Se ellers foreløpig prosjektbeskrivelse vedlagt annonsen.
Anbud id:
221623
  • Sted:
    Oslo
  • Registrert:
    Torsdag 18. Oktober 2012

Lignende oppdrag i Oslo

6 anbud