IT/Web og Support i Østfold

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

587 Siste år
438 Siste 3 mnd
53 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Utvidelse av drift av "Tjenester for Sensitive Data" (TSD) for forskningsprosjekt

Registrert Dato: Mandag 22. Januar 2018

Tjenester for Sensitive Data (TSD) som tilbys av Universitetets senter for informasjonsteknologi (Usit) ved Universitetet i Oslo (UiO) anvendes av offentlig støttede forskningsprosjekter for å oppfylle krav i helseregisterloven og personvernloven for lagring og behandling av personopplysninger som benyttes til forskningsformål. HSØ inngikk i september 2016 en avtale, som også ble intensjonskunngjort, om kjøp av en andel av TSD-systemets tjenester for 1,5 millioner kroner per år eksklusive mva. HSØ vil nå inngå en direktekontrakt med UiO/Usit om en utøkning av TSD-systemets til totalt kr 4,3 millioner kroner per år eksklusive mva.
TSD-plattformen driftes av UiO i UiOs nettverk, og har sterke sikkerhetsmekanismer og kraftig separasjon mellom ulike forskningsprosjekt. Brukerne anvender 2-faktor autentisering for prosjekttilgang, og i systemet har hvert prosjekt sitt eget virtuelle nettverk og filsystem. Sikker datainnsamling og tungregning for forskningsprosjektets data samt brukerstøtte fra personell som har forskningskompetanse er også distinkte kvaliteter ved TSD-systemet.
HSØ har planer om selv å anskaffe et system som har sammenlignbar funksjonalitet som TSD-systemet om få år.
Den utøkede driftsavtalen vil ha varighet til september 2019, mens for en delmengde av systemet vil avtalen vare til november 2020. HSØs kjøp av en betydelig andel av TSD-systemets produksjon og brukerstøtte, og ikke kun én og én tjeneste i en prisliste, understøtter unntakene nedenfor.
Tradisjonell egenregi internt i staten: Unntaket for egentlig egenregi kommer etter oppdragsgivers syn til anvendelse fordi kjøp og salg mellom to statlige virksomheter etter norsk rett er å anse som en anskaffelse i egentlig egenregi ettersom Staten konstitusjonelt, prosessuelt og formelt er én enhet. Dette er lagt til grunn av KOFA i sakene 2012/188 og 2005/251. Det er også lagt til grunn av Nærings og Fiskeridepartementet (daværende FAD) i fortolkningsuttalelse av 18. januar 2005. Det samme er også lagt til grunn i juridisk teori av hhv. Thune m.fl. (2013) og Dragsten (2013).
Offentlig-offentlig samarbeid: På visse vilkår kan offentlige organer samarbeide om å utføre offentlige oppgaver slik at dette faller utenfor anskaffelsesregelverket. Vilkårene fremkommer i anskaffelsesforskriftens § 3-3.
Bruk av TSD understøtter gjennomføring av den medisinske forskningen som foregår i Helse Sør-Øst RHF. Denne typen forskning og utdanning er en offentlig oppgave som gjennomføres i fellesskapets interesse. Det er kun offentlige organer som har avtale med UIO om bruk av TSD. Følgelig er også kravet om 80% aktivitet oppfylt.
Eneleverandørunntaket: Unntakshjemmel fra kunngjøringsplikten finnes i forskrift § 13-4 bokstav b pkt 2 og 3, hvor oppdragsgiver kan benytte konkurranse med forhandling (direkteanskaffelse) uten å kunngjøre konkurransen når forutsetningene er oppfylt.
I markedet finnes det i dag ingen lignende tjenester - det er særlig sikkerhetsnivået som er unikt i tjenesten som systemet leverer, inkludert oppskalering av antall prosjekter. . Konkret så isolerer TSD data fra uavhengige forskningsprosjekter, og isolasjonen er fullstendig i all funksjonaliteten i TSD-systemet; datainnsamling, databehandling inkludert tungregning. , Forskere krever tjenester som gir mange valgmuligheter og TSD tilbyr DaaS (Desktop as a Service) med både Linux og Windows operativsystem. Brukerstøtten som tilbys forskningsprosjektene har stor fagspesifikk kompetanse med egen forskererfaring.
TSD-systemet er designet og konstruert av Universitetet i Oslo – først kun som en tjeneste for egne forskningsmiljøer – og deretter i et betydelig samarbeid med Helse Sør-Øst RHF. Ingen private eller andre offentlige virksomheter har rett til systemet.


Referansenummer:  TSD - utvidelse - 2017

Er du interessert i slike oppdrag? Registrer Din Bedrift