Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Maskinentreprenør, Riving, Transport i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Utvidelse av kontrakt for innsamling av husholdningsavfall i Holmestrand - Med delkontrakter

Vesar er aksjeselskap eid av kommunene Vestfold. Selskapet har ansvar for innsamling av husholdningsavfall i eierkommunene. Holmestrand kommune er en av eierkommunene i vesar. Det innebærer vesar er ansvarlig for innsamling av alt husholdningsavfall i Holmestrand kommune.
Etter konkurs i Veireno as ble det avholdt ny anbudskonkurranse for innsamling av husholdningsavfall i Vestfold. Det vises til konkurransegrunnlaget og anbudsdokumenter kunngjort av vesar i Doffin. Konkurransen ble vunnet av Norsk Gjenvinning Renovasjon as og kontrakt ble inngått 21. Mars 2018 Kontraktens årlige verdi er kr 50 457 768 med en kontraktsperiode på 5, 5 år. Kontraktsum er totalt kr 277 517 722. Kontrakten trådte i kraft 22. Februar 2019.
Holmestrand kommune og Sande kommune har besluttet å slå seg sammen i ny Holmestrand kommune med virkning fra 1. Januar 2020. Kommunene besluttet i felleskap i mai 2019 å overføre renovasjonstjenestene for tidligere Sande kommune til vesar. Fram til dette tidspunkt har Renovasjonsselskapet for Drammensregionen iks (RfD) ansvar for innsamlingen av husholdningsavfall i Sande kommune.
Beslutningen innebærer at kontrakten med Norsk Gjenvinning Renovasjons as utvides til også å omfatte den utvidete del av Holmestrand kommune (tidligere Sande kommune). Utvidelsen har en anslått årlig verdi på ca 5 mill kroner, med en resterende kontraktsperiode på ca 4, 5 år. Utvidelsen utgjør under 10 % av den totale kontraktssummen.
Av anbudsdokumentene og kontraktgrunnlaget fremgår at utvidelse/reduksjon av kontraktens omfang kan skje med inntil 25 % i kontraktsperioden, jfr §28-1(1)a). Dette er blant annet begrunnet med mulige endringer i innsamlingsområde og/eller tjenestene. i tillegg er overføring av tjenestene fra RfD til vesar besluttet etter at opprinnelig kontrakt var inngått, jfr. foa § 28-1 (1) d). Kontrakt med ny leverandør kan heller ikke inngås tekniske eller økonomiske qrunner. Ny leverandør vil føre til betydelig vanskeligheter og vesentlige ekstrakostnader for vesar. Det er med basis i inngått kontrakt heller ikke mulig for vesar å ha to ulike leverandører i samme kommune, jfrFOA § 28-1 (1) c).
Utvidelsen skjer således med hjemmel i anskaffelsesforskriften foa § 28-1 (1) a), c), d) og f).
Anbud id:
610204
  • Sted:
    Drammen, Horten Holmestrand, Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Færder  Vis alle
  • Registrert:
    Torsdag 26. September 2019

Lignende oppdrag i Østfold

6 anbud