Betong, Blikkenslager, Brønnboring, Elektriker, Entreprenør, Glassarbeider, Isolering, Maskinentreprenør, Murer, Rørlegger, Snekker, Taktekker, Vann & avløp, Varmepumpe, Ventilasjon i Nordland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2629 Siste år
771 Siste 3 mnd
185 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Ytteren kirke , fasade renovering, etterisolering og varme

Registrert Dato: Mandag 13. Mai 2019

Ytteren kirke byggeår 1977 : I 1997 renoverte vi taket på Ytteren kirke.
Da ble alt skiftet, takstoler, isolasjon og ny taktekking.
• Nå vil vi oppgradere ytterveggene i underetasjen og hovedetasjen, det skal prosjekteres, beregnes og utføres etterisolering slik at man stopper varmetapet som utgjør en stor kostnad i dag. Dette må utføres på en slik måte at man ivaretar identiteten /uttrykket på Kirkebygget. Vi ønsker en skikkelig ide-dugnad, så her må det utarbeides forslag/skisse til løsninger med nye fasader (Tre, glass, stein, sementbaserte produkter, ulike metaller mv.) som krever et minimum av vedlikehold, slå dere løs !
• Samtidig ønsker vi å skifte ut alle vinduene i bygget til en ny moderne energieffektiv type.
For å ivareta muligheten for etterisolering/utlekting kan man velge vinduer som er litt mindre enn dagens størrelser.
Ved bruk av nye moderne innovative isolasjonstyper bør ikke dette være et stort problem ifht. lysåpningen på vinduene .
(Bare for å nevne et eks. så har Nasa i samarbeid med andre utviklet en isolasjons type som kalles Low-E , de har en isolasjonstype på rull som er 6,5 mm tykk , isolasjonsevnen tilsvarer 10 cm glava og for å oppnå lufting mellom kledning trengs bare sløyflekter 11x36). Ved bruk av slik type isolasjon eller lignende unngår man en total forandring av bygnings uttrykket.
Til underetasjen kan det f.eks. benyttes Glava XPS perimate isolasjonssystem. Der terrenget er over underetasjens gulvnivå graves det ned ca. 20 cm langs muren under terreng for å starte isoleringen . Veggene isoleres opp til naturlig overgang mot hovedetasje og tilpasses slik at man unngår kuldebroer mellom etasjeskillene. Evt. må det tettes/utvikles/monteres beslag over sammenføyningene.
Vinduene skal være i matchende farge til fasade/vegger . Utførelse ALU-kledning utvendig og
det skal være hvit trekarm innvendig. Vinduene må kontrollmåles av entreprenør !!
• Der hvor utvendige vegger og søyler viser saltutfellinger / kalkutslag / riss / sprekkdannelser osv. må det utføres rengjøring / syrevask / behandling / rehabilitering og oppbygging. Innvendig rundt vinduer må det ferdigstilles etter utskifting med nye foringer og lister som males hvite som vinduene. Det tillates ikke bare flikking på maling, berørte vegger hel-males to strøk til slutt, med dertil egnet maling.
• Det skal bygges et lite tak over dør kjøkkeninngang, ala` type som tak over nødutgangen fra menighetssalen.
• Nye beslag mot overgang tak/gesims og rundt vinduer der dette er montert fra før.
• Tak på lavbygg og inngangsparti skal etterisoleres og omtekkes .
• Taksluker-nedløp skal remonteres og føres ned på avløp og varmekabler byttes.
• Det skal beregnes og bores varmebrønner på Vest siden av kirken og installeres varmepumpe/r i teknisk rom med tilstrekkelig kapasitet for å dekke oppvarmingsbehovet i begge etasjene i kirken.
• Varmen skal fordeles i lokalene ved hjelp av vifte konvektorer eller annet egnet utstyr.
• Det skal rengjøres , ryddes og berørte grøntarealer skal reetableres, og replantes etter avtale og som avslutning på jobb.


Referansenummer:  18/00038