Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Anleggsgartner Kongsberg

- Få tilbud fra dyktige leverandører

Motta tilbud fra 5000 leverandører i 76 ulike bransjer - Helt gratis og uforpliktende!
Trenger du Anleggsgartner i Kongsberg? Anbudstorget hjelper deg å få god pris fra Anleggsgartner i Kongsberg. Det er GRATIS og uforpliktende for deg som forbruker.
9 lokale leverandører som leverer Anleggsgartner tjenester i Kongsberg.

Vet du hva en anleggsgartner kan hjelpe deg med?

 

Vi har alltids noe på programmet som skal gjøres, men ikke alltid tiden til å utføre det selv. I en hektisk hverdag er det da veldig greit å få litt hjelp – av for eksempel en anleggsgartner. De kan hjelpe deg med veldig mye innen både alt fra hage til idrettsanlegg.

 

Anleggsgartner

De fleste er opptatt av både av hvordan det ser ut hjemme og i hagen. For mange er det viktig at ting «er på stell». Siden tidsklemma er et faktum for de fleste, hender det at vi må tilkalle hjelp. Tiden strekker ikke alltid til og derfor er det fint at noen kan hjelpe oss mens vi er på jobb, henter i barnehagen eller gjør andre viktige ting.

 

Har du forresten tenkt på at det også er mye vi ikke eier selv, som blir tatt vare på av andre? Neste gang du er på kjøretur, kan du gjerne legge merke til at nærområdet ditt helt sikkert blir tatt godt vare på. For eksempel at blomster blir plantet, gressplen blir klippet, asfalt blir lagt, og så videre.Hva gjør en anleggsgartner?

En anleggsgartner jobber med vedlikehold av uterom, hager, naturområder, idrettsanlegg og gater. I tillegg har de god kunnskap om botanikk, byggteknikk og økologi. De gjør med andre ord mye forskjellig.

 

En anleggsgartner jobber med ulike materialer, som:

 • Tre

 • Betong

 • Naturstein

 • Metall

 • Løsmasser

 • Jord

 • Planter og blomster

 

Det kan selvfølgelig hende at forskjellige anleggsgartnere opererer på ulik måte. Altså, at de har et ulikt utvalg av tjenester de tilbyr. Det er derfor lurt å ta kontakt for å spørre, dersom du har noe konkret du skal ha hjelp til. Noen av arbeidsoppgavene de gjør mye av finner du nedenfor.

 

Vedlikehold av hage og parker

Det kan også dreie seg om vedlikehold av kirkegårder og idrettsanlegg. For privatpersoner vil det være snakk om vedlikehold av hagen eller uterom. Mange har store anlegg eller svært for seg gjorte hager, som på en eller annen måte trenger vedlikehold. Da er det en anleggsgartner som best kan hjelpe deg.

 

Legging av stein

Det er mange som ønsker å legge stein i innkjørsel eller et sted i hagen. Det kan være snakk om belegningsstein eller brostein. Noen har kanskje også mur eller noen konstruksjoner av mur eller betong som en anleggsgartner har satt opp.

 

Spesielle utforminger

Man kan gjøre mye forskjellig med hagen sin. Har man en stor tomt, så har man også mange ulike muligheter. Noen har kanskje et ønske om å gjøre noe helt spesielt med hagen, og vil derfor ha hjelp fra en anleggsgartner. Her kan man være sikker på at gartneren sitter på mye kunnskap, som kan føre til at du får en unik hage tilpasset dine behov og ønsker.

 

For eksempel er det mange som ønsker seg en dam i hagen. Det er kanskje ikke noe alle har eller vil ha, men noen ser på dette som et fint tilskudd, i tillegg til blomster, busker, gress og så videre. En anleggsgartner tar også på seg oppdrag i forbindelse med fiskedam og andre vannløsninger.

 

Gjerder og veier

Noe som er litt mer vanlig er å ha gjerder og veier. En innkjørsel kan for eksempel gjøres på mange ulike måter. Det er også mange som ønsker å gjerde inn tomta, eller i hvert fall deler av den.

 

Planter, trær, busker og blomster

Når man hører om gartnere så tenker man kanskje først og fremst på det grønne. Altså planter, trær, busker og blomster.

 

Kanskje du ønsker å gjøre hagen din ekstra unik med mange ulike blomsterbed? Ved å kombinere planter i ulike farger kan hagen din få et unikt uttrykk. Med deres erfaringer kan du være sikker på at du får gode råd til hvordan du bør gjøre det i din hage, som passer akkurat din smak. Har du ikke har grønne fingre? Da kan du gjerne ta kontakt med en anleggsgartner for å finne ut av hva du kan få hjelp til.

 

Noe mer enn en gartner

En anleggsgartner kan sies å være noe mer enn en gartner. De kan utføre flere oppdrag og ta seg av større jobber og vedlikehold. Ikke bare hagen.

 

Det at de har såpass mye kunnskap om veier, betong, mur og så videre gjør at de kan utføre veldig mange forskjellige jobber, og at de alltid vil ha et helhetsperspektiv når det kommer til hage og fasade. Det at de har en mer helhetlig tilnærming betyr at du kan få det beste fra alle områder, enten det gjelder planter, gjerder eller stein, satt sammen på en mest mulig optimal og funksjonell måte.

 

Landskapsentreprenør

Det finnes også firmaer som bistår deg som en helt egen landskapsentreprenør. Det betyr

at de har enda mer å tilby og at de kan komme med utrolig mange forslag som vil gjøre

hagen din spesiell. De kan for eksempel hjelpe til små konstruksjoner i tre. Dette kan være små hagehus eller hytte, bod eller lekestue.

 

Du kan også få hjelp til kreative løsninger innenfor hage eller park. Da kan det dreie seg om:

 • Belegg

 • Plen og ferdigplen

 • Planter

 • Opplysning

 

Er du en av de som skal gjøre noe ekstra stort, kan du for eksempel få hjelp til lekeplasser,

sjøanlegg eller basseng. Hvis du med andre ord har store planer for hagen din og ønsker å gjøre mye forskjellig på en gang – et større prosjekt – da gjør du lurt i å ta kontakt med en landskapsentreprenør.

 

Anlegg og vedlikehold

Så godt som alt vi eier og har, har behov for vedlikehold. Slik er det også med anlegg som

befinner seg utenfor huset vårt. Det betyr at vi innimellom må gjøre tiltak som gjør at hage

og tomt holder seg i ønsket stand. Det er ikke alltid slik at vi kan stå for vedlikehold av denne typen anlegg selv, derfor må vi tilkalle eksperthjelp.

 

Når det er sagt så er det selvfølgelig slik at vi også kan gjøre noe selv. Vi kan passe på å

ta vare på og vedlikeholde det som en anleggsgartner har gjort for oss. Så kan vi heller bestille en

«service» innimellom når dette virker nødvendig.

 

Hvor mye koster anleggsgartner?

Dette er kanskje et spørsmål som fort dukker opp når man skal vurdere å gjøre noe med

hagen sin. Man lurer på hvor mye det kommer til å koste å hyre en anleggsgartner. Dette

er et spørsmål som ikke har noe konkret fasitsvar. Det kommer selvfølgelig helt an på hva

du skal ha gjort. Som du sikkert har skjønt kan det være snakk om både små og

mellomstore oppdrag, i tillegg til prosjekter som krever både mye tid og penger.

 

Når man skal ha utført slike jobber, er det ikke alltid supersmart å kun gå etter prisen. Altså

skal man ikke nødvendigvis velge det absolutt billigste alternativet. Det kan nemlig gå på

bekostning av resultatet.

 

Er du opptatt av å spare noen kroner på en slik jobb, er det beste du kan gjøre å innhente

flere ulike pristilbud. På denne måten skaffer du deg et godt utgangspunkt ved at du fritt

kan velge det billigste og beste alternativet som blir presentert. Et godt tips er derfor at du

ikke blindt velger en som skal hjelpe deg, men heller bruker litt tid på akkurat dette.

 

Sjekk referanser

Et annet godt råd i forbindelse med det å skulle finne en anleggsgartner eller en

landskapsentreprenør som kan hjelpe deg, er å sjekke referanser før du velger firma.

Dette er lurt fordi du da unngår å velge «feil» firma og risikere at det blir en dårlig utført jobb. Andres opplevelser vil gi deg en pekepinn på hva du kan forvente og du unngår bommerter som koster deg mye tid, penger og frustrasjon.

 

Det å sjekke referanser trenger ikke være en lang eller vanskelig prosess, men vær klar over at det ikke alltid holder å sjekke de referansene eller utsagnene som finnes på firmaenes hjemmeside. Disse er valgt ut av en grunn, ha derfor et kritisk blikk og dobbeltsjekk gjerne. På våre hjemmesider er omtaler fra private brukere som har benyttet de ulike firmaene både nøye gjennomgått og kontrollert. På den måten er du sikker på at de faktisk er reelle og kan hjelpe deg i prosessen med å velge en bedrift.

 

Sørg for at anleggsgartneren leverer

Uansett hva slags type håndverker eller hjelp man skal leie inn, er det lurt å ha tatt sine

forhåndsregler. Dette dreier seg i hovedsak om å selv ha vært klar og tydelig på hva du

ønsker. Både med tanke på prosessen og resultatet.

 

Skriv en skriftlig kontrakt. Dette gjør deg mye tryggere på at ting går riktig for seg og i henhold til avtalen. Det er dog ikke alle som er komfortable med dette. Du må selv velge hvordan du ønsker å gjøre det, men det er ingen tvil om at en slik kontrakt sikrer seg.

 

Et godt råd til de som ikke ønsker en slik formell avtale, er å passe på at kommunikasjonen som dreier seg om hva som skal bli gjort, når og til hvilken sum, foregår per mail eller på en annen skriftlig måte. Da har du i hvert fall det som er avtalt svart på hvitt, uten at du har tatt i bruk en formell kontrakt. Uansett råder vi deg sterkt til å skrive en detaljert, skriftlig kontrakt med informasjon om alt som skal utføres, når og til hvilken pris. Da er du på den sikre siden uansett hva som skulle skje.

 

Avtal pris på forhånd

Selv om vårt råd er at du ikke betaler på forskudd, er det viktig at dere har avtalt en pris.

En pris begge er enige om. Denne prisen bør være spesifisert, skriftlig og med hva denne

prislappen inkluderer (og eventuelt ikke inkluderer).

 

Det er fort gjort at konflikter oppstår hvis man ikke avtaler noen pris på forhånd. Dersom

dere blir enige om at det skal på timer, er du som forbruker svært lur hvis du alltid passer

på å notere deg når tjenestetilbyder dukker opp og når han eller hun går hjem igjen.I mange tilfeller vil fastpris være et veldig godt alternativ for begge parter.

 

Hagen din kan bli magisk

Som du nå har forstått kan det skje store ting hjemme hos deg selv dersom du velger å

leie inn en anleggsgartner eller en landskapsentreprenør. Det kan faktisk bety store

forskjeller som gjør deg mye mer fornøyd med hvordan du bor og har det.

 

Du har sikkert også fått en liten tanke om at det i grunn bare er kreativiteten som setter

grenser. Ved å spille på lag med en anleggsgartner vil dere kunne finne gode løsninger

som er spesielt tilpasset for akkurat din hage og dine ønsker.

 

Hvis du ønsker, kan din hage nærmest bli magisk. Du kan få en hage som er full av bedd,

blomster, vannkonstruksjoner og kanskje en liten lekestue? Det er i hvert fall fullt mulig at

både du og de minste blir fornøyd med at dere skal gjøre noe ekstra med hagen. Mulighetene er uendelige, men én ting er sikkert; med profesjonell hjelp vil du kunne få mest mulig ut av arealet du har til rådighet.

 

I tillegg til dette er det selvfølgelig også gode muligheter for de som nødvendigvis ikke

ønsker seg en ekstrem forvandling av hagen, men som likevel ønsker hjelp til vedlikehold.

Det er ikke slik at en anleggsgartner må være kreativ, de er også gode på å holde ting i

stand og gjøre arbeid som fører til god standard.

 

Anleggsgartner på befaring

I en del tilfeller er det lurt å ha eksperthjelp til å ta en vurdering på hva som kan og skal

gjøres. Også kanskje for å få utelukket ting som viser seg å ikke være mulig for akkurat din

tomt eller hage. Kanskje er dine forventninger urealistiske? En god del anleggsgartnere tilbyr en gratis befaring for å bedre kunne gi deg akkurat det du vil ha. Eller gi deg tips om hva som faktisk er mulig å få til.

 

En slik befaring bør du se på som et stort pluss, og for noen kan det være lurt å selv

oppsøke en slik hjelp. Er det for eksempel noe drømmer om eller lurer på å få gjort, men er usikker på omfanget av, vil det være til stor hjelp med en befaring. Du kan da få god hjelp, mange råd og svar på alt du lurer på. Så blir dere enige om hvordan prosessen videre etter befaringen.

 

Finn din anleggsgartner

Det er veldig smart å legge ut jobben på anbud. Spesielt hvis du nå brenner etter å komme

i gang. Legger du jobben ut på anbud, vil du nemlig raskt komme i kontakt med noen som

kan hjelpe deg. I tillegg vil du få flere tilbud du kan vurdere – både pris og basert på referanser. Det beste er at det er du som bestemmer hvem du skal gå for – det betyr at du har påvirkning på hvor mye det kommer til å koste deg.