3 tips: Male hus

Forberedelser er nøkkelen til suksess! Skal du male huset eller garasjen i sommer? Begynn å planlegg og forbered husveggene allerede nå.

 

1. Når bør man male hus?

Først og fremst hvordan vet man om man skal male huset eller ei? Den beste måten å se om huset må males på er å sjekke kanter og større flater. Småsprekker og avskalling er den beste indikatoren. Har du beiset kledningen kan du sjekke med å ta en vanndråpe på kledningen, trekker den inn er det på tide å beise på ny. Hvis ikke er det fortsatt god beskyttelse.

 

2. Husvask før maling

Det er ikke bare å male som er selve jobben – man skal også vaske og gjøre klar til selve malejobben. Nå er et fint tidspunkt å vaske av huset slik at det rekker å tørke før du skal male. Man bør male en måned etter rengjøring av veggene. Vask er nødvendig på grunn av klimaet vi har i landet, i tillegg til økt forurensning som kan skape sopp. Med andre ord må alt av ulike gasser, alger, støv og annet vaskes bort. Basker man jevnlig unngår man at dette setter seg i huset som videre gjør at malingen holder lenger.

 

3. Male eller beise?

Hvordan velge om du skal beise eller male? Det er du selv som bestemmer men vi har et par tips til valget.

Maling

Maling gir en helt annen overflate enn beis, som blir glattere og gir en mer smidig på treverket. Til forskjell for beis så dekker maling bedre og beskytter treverket over lengre tid. Ønsker man å bevare treverkets struktur bør man bruke beis istedenfor maling.

Beis

Det er to ulike typer beis; vanlig beis og dekkbeis. Dekkbeisen er nesten like dekkende som maling, selv om den aldri vil skjule treets mønster på samme måte som maling. Vanlig beis defineres som en transparent overflatebehandling, det vil si at treets struktur vil være til dels synlig. Fordi beis gir en mindre beskyttende overflate krever den også mer vedlikehold enn maling. Har man beiset men angrer seg, kan man alltids male over (men ikke omvendt)

Sett bort jobben – nyt sommeren!

Det er ikke alltid man har tid eller energi til å gå løs på store prosjekter i hjemmet selv. La en profesjonell maler ta seg av husveggene dine. Vi har over 1000 malere som hjelper med alt fra belegg, sparkling, lakkering, vinylbelegg, gulvbelegg, maling, husmaling og flytsparkling. Finn din ekspert på våre sider:

3 tips: Male hus
4.2 (83.33%) 6 votes

Hvordan bli kvitt bananfluer

Om du nå leser denne artikkelen så har vel bananfluene gått på nervene en gang for mye. Ta det med ro, vi skal fortelle deg alle de smarte triksene så du kan bli kvitt bananfluer en gang for alle!

Les mer

Bygge terrasse – trinn for trinn

Å bygge terrasse er et overkommelig prosjekt for de aller fleste. Det kan til og med være ganske gøy! Med noen gode råd på veien, litt fingerferdighet og tid så kommer du langt. Husk å være nøye, slik at du får kvalitet og lang levetid på terrassen din.

Les mer